Sorina Pintea a scapat de catuse! Curtea de Apel Bucuresti a revocat mandatul de arestare preventiva si a decis plasarea fostului ministru PSD sub control judiciar

Judecatorii Curtii de Apel Bucureti au admis, vineri, contestatia formulata de Sorina Pintea impotriva arestarii preventive, decisa in urma cu o saptamana de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzata de luare de mita. Instanta a revocat mandatul, iar fostul ministru PSD al Sanatatii a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.


Decizia a fost luata de Risantea Gagescu si Corina Cornelia Mindrila, doua judecatoare care, in ultimii ani, s-au remarcat prin achitari si sentinte cu suspendare in dosarele DNA. Ciudata repartizare aleatorie!

Una dintre ele i-a achitat pe Nicusor Constantinescu, pentru coruptie, si pe Mariana Rarinca, pentru santaj, in timp ce cealalta l-a condamnat pe Radu Mazare la 4 ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul „Retrocedarilor de pe litoral”, sentinta care a fost schimbata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, fostul primar al Constantei primind 9 ani de inchisoare.

Dupa campania isterica din presa antijustitie, vineri dimineata, Sorina Pintea a fost adusa la instanta, din Arestul Central al Politiei Capitalei, cu o duba si fara sa fie incatusata.

In ultimele zile, a fost intens dezbatuta incatusarea Sorinei Pintea in momentul in care a fost dusa la un consult medical, la policlinica Ministerului de Interne din Bucuresti. Astfel, pe langa victimizarea suspectei, s-a indus falsa idee ca o pereche de catuse pe mainile unui politician corupt – procedura standard pentru detinutii care sunt scosi din arest din diverse motive – ar fi ceva mult mai grav decat o fapta de coruptie. Paradoxal, din corul bocitoarelor pro-Pintea au facut parte si doi ministri din Guvernul PNL, respectiv Marcel Vela si Victor Costache.

Surse din politie au declarat ca Sorina Pintea, arestata pentru luare de mita, nu se incadreaza printre exceptiile prevazute de regulamentul MAI privind organizarea şi functionarea centrelor de retinere şi arestare preventiva, din 9 februarie 2018, de a nu fi incatusata.

Procurorii DNA o acuza pe Sorina Pintea ca ar fi luat 120.000 lei printr-un intermediar pentru “proiectarea si executarea lucrarilor de amenajare bloc operator-sala chirurgie cardiovasculara si toracica si spatii adiacente”, incheiat in anul 2019 de unitatea spitaliceasca cu societatea comerciala. Suma ar fi reprezentat a doua transa din suma totala, fostul ministru al Sanatatii din Cabinetul Dancila incasand anterior suma de 10.000 euro. (V.E.)

Leave a Reply