Spitalul “Victor Babes” din Timisoara, polul vindecarilor de Covid-19 din Romania! Nu mai putin de 15 pacienti au fost externati in ultimele zile, din totalul de 16, la nivel national

Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara a devenit inamicul nr. 1 al epidemiei de coronavirus din Romania, dupa ce a reusit sa vindece nu mai putin de 15 pacienti. Aproape jumatate dintre persoanele infectate si  internate la Timisoara, printre care si tanara din Valea Jiului care a molipsit cu coronavirus chiar si trei cadre medicale din Hunedoara.


“Ei se vindeca datorita a doua conjuncturi: sunt pacienti tineri, cu forme usoare ale bolii sau chiar asimptomatici si, doi, prin terapia pe care noi o administram. Este vorba despre o schema la recomandarea domnului profesor Adrian Streinu Cercel, o tableta/zi care contine doua substante antivirale, care este folosită si in cazul altei afectiuni”, a dezvaluit secretul insanatosirilor, pentru portalul de stiri Tion, doctorul timisorean Virgil Musta.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica de la nivelul Guvernului Romaniei, numarul persoanelor declarate vindecate si externate a crescut la 16, dintre acestea 15 fiind de la spitalul din Timișoara si unul din Bucuresti. In cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”.

Astazi, pana la aceasta ora, au fost inregistrate alte 16 noi cazuri de imbolnavire, după cum urmeaza: 7 in Iasi, 2 in Suceava, 2 in Neamt si cate unul in Ialomita, Mures, Botosani, Bistrita Nasaud si Vrancea. Trei dintre pacientii cu coronavirus sunt internati sub monitorizare la terapie intensiva, in stare stabila.

Persoanele confirmate pozitiv au varste cuprinse intre 21 si 65 de ani. Astfel, numarul persoanelor infectate cu Covid-19 in Romania a crescut la 184. De asemenea, in carantina institutionalizata sunt 3.282 de persoane, pentru care se efectueaza verificari pentru a se depista daca au contactat virusul COVID – 19. Alte 16.610 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana in prezent, au fost inregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, infractiune pedepsita cu pana la 2 ani de inchisoare. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply