Alimente de baza rationalizate intr-un lant de supermarketuri din Timisoara! Nu se mai vinde la liber zahar, ulei, faina si malai

Dupa ce, in urma cu doua zile, Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), din care fac parte retaileri mari precum Selgros, Profi, Penny, Carrefour sau Metro, au facut un apel catre clienti sa nu cumpere alimente de baza in cantitati mai mari decat au nevoie, astazi, la Timisoara, s-a consemnat primul caz de rationalizare a alimentelor.


”Din dorinta de a asigura produse de baza tuturor clientilor nostri, limitam achizitia urmatoarelor alimente la 6 bucati pe fiecare bon fiscal: zahar, ulei, faina si malai. Indemnam totodata clientii sa fie cumpatati si solidari cu semenii lor! Va multumim pentru intelegere!”, este anuntul prin care Profi restrictioneaza cumpararea alimentelor de baza.

Aceasta masura a devenit necesara, probabil, pentru eliminarea cozilor, care transmit o stare de panica in randul populatiei, si pentru a-i descuraja pe cei care fac stocuri, pregatindu-se pentru a specula o eventuala criza alimentara.

“Va rugam sa fiti cumpatati si chibzuiti la ce si cat cumparati. Intelegem framantarile voastre, dar a cumpara mai mult decat ai nevoie poate insemna uneori sa ii lasi pe ceilalti fara produsele de care si ei au nevoie. Exista cantitati si stocuri pentru toti, daca suntem solidari si ne gandim si la nevoile tuturor”, este mesajul transmis de marile retele de magazine, care, din cate se pare, este ignorat de cetatenii panicati si de viitorii speculanti. (Mara Ion)

Sursa foto: pressalert.ro

Leave a Reply