Veste proasta pentru microbisti! Campionatul European de Fotbal se amana pentru 2021, din cauza epidemiei de coronavirus

Campionatul European de Fotbal, care trebuia sa aiba loc in perioada iunie – iulie 2020, se amana pentru 2021, potrivit unei decizii luate, marti, de UEFA.


Oficialii forului fotbalistic continental au decis aceasta masura, dupa o videoconferinta la care au participat cele 55 de federatii afiliate, amanarea lui Euro 2020.

“Suspendarea Campionatului European va elibera o luna de zile in incercarea ligilor si a federatiilor din Europa de a-si incheia sezoanele, inclusiv Champions League si Europa League. Totusi, acest aspect va da nastere unei noi batai de cap, fiindca vara viitoare este programat Campionatul European de fotbal feminin, in perioada 7 iulie – 1 august”, atrag atentia jurnalistii de la The Guardian.

Romania era una dintre tarile gazda ale turneului final Euro 2020, cea mai importanta competitie europeana inter-tari, iar Bucurestiul era pe lista oraselor in care urma sa se organizeze patru meciuri, alaturi de Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scotia) si Bilbao (Spania).

In ceea ce priveste competitiile inter-cluburi, UEFA incearca sa gaseasca solutii pentru ca ultimele faze ale Champions League si UEFA League sa se dispute intr-o anumita forma, in aceasta vara.

Principala problema este interdictia impusa de multe tari marilor evenimente din cauza epidemiei de coronavirus. (Carla Radulescu)

Leave a Reply