DECALOGUL lui Tomac! Presedintele PMP propune radicalizarea masurilor anti-coronavirus, cu “sechestrarea” la domiciliu a pensionarilor de peste 65 de ani si limitarea adunarilor publice la 3 persoane

A cerut insistent decretarea starii de urgenta, masura pe care a primit-o, in cele din urma, insa nelinistitul si preocupatul presedinte al PMP, urmasul lui Basescu in politica romaneasca, nu se multumeste doar cu atat.


Sub pretextul ca diavolul s-ar ascunde in detalii, dupa cum spune scriitorul de citate Sergiu Burca, moldoveanul Eugen Tomac vrea sa ramana terapeutul politic nr. 1 al romanilor si avertizeaza ca nu putem trata coronavirusul cu traditionalul “mie nu mi se poate intampla”, ci, urgent, sa fie radicalizate masurile de protectie impotriva Covid-19.

“Nu stii cand te imbolnavesti, iar, din clipa in care ai contractat virusul si pana dezvolti simptomele specifice devii agentul diavolului, infectezi oameni sanatosi fara sa stii”, atrage atentia seful popularilor din Romania, propunand guvernantilor un set de 10 masuri.

Din acest decalog elaborat de Eugen Tomac apare o masura care ar putea fi decontata electoral de PMP la alegerile locale: inchiderea in casa a persoanelor de peste 65 de ani

Desi autoritatile romane ezita sa ia masuri mai ferme, Eugen Tomac considera ca urmatoarele sunt urgente:

  1. Persoanelor de peste 65 de ani sa nu le fie permisa parasirea domiciliului decat in situatii exceptionale, insotite de politie.
  2. Sa fie inchise toate spatiile comerciale, restaurante si cafenele.
  3. Restrictionarea transportului in comun la nivel national. Sa se circule cu autoturismul, dar nu mai mult de 3 persoane.
  4. Cetatenilor sa le fie recomandat sa nu se intalneasca in grupuri mai mari de 3 persoane.
  5. Farmaciile sa functioneze in regim non-stop (24/24)
  6. Magazinele alimentare sa functioneze conform unui program prelungit pentru a le oferi cetatenilor confortul psihologic ca au acces la produse pe perioada crizei. In comune si orase, program 7- 22, in municipii cu peste 50 mii de locuitori in regim non-stop (24/24)
  7. Pentru situatiile in care telemunca nu se poate aplica, sa se respecte distanta de minimum 2 metri intre persoanele aflate in acelasi spatiu.
  8. Toate birourile si spatiile unde se desfasoara activitate lucrativa sa fie dezinfectate riguros, iar angajatii sa foloseasca dezinfectant la cel mult 30 de minute.
  9. Guvernul sa achizitioneze din fondul de rezerva substante dezinfectante pe care sa le ofere tuturor cetatenilor pentru a igieniza fiecare apartament si gospodarie. Primariile sa asigure distribuirea in cel mai scurt timp.
  10. Politia, jandarmeria si armata sa supravegheze domiciliul celor aflati in carantina sau izolare.

Diavolul se ascunde in detalii si nu avem mult timp la dispozitie pentru a-l nimici, mai avertizeaza Tomac. Decalogul este ilustra cu fotografii din Roma zilelor noastre, ca un avertisment pentru ceea ce ne paste… (Mara Ion)

Leave a Reply