Dosar penal care-l vizeaza pe Mircea Badea, dupa ce aparut la Antena 3 si a instigat la “calcarea cu autoturismul” a protestatarilor din Piata Victoriei. Risca pana la 3 ani de inchisoare

Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Sectiei 6 Politie Bucuresti a inceput urmarirea penala in rem, intr-un dosar de instigare publica si incitare la ura sau discriminare, in care este vizat si realizatorul TV Mircea Badea. Faptele s-ar fi petrecut in 4 iulie 2018, in cadrul emisiunii Sinteza zilei, moderata de Emanuel Gadea.


“Numitul Badea Mircea a avut o interventie prin care se declara nemultumit ca mai multi cetateni au protestat in Piata Victoriei, acesta indemnand publicul emisiunii sa savarseasca infractiuni contra vietii, impotriva celor care protesteaza in Piata Victoriei, respectiv sa-i calce cu autoturismul”, se mentioneaza in ordonanta emisa de aganetul sef adjunct Chesaru Damian Marin, in care se solicita Antenei 3 predarea, pe un suport optic, a inregistrarii integrale a emisiunii in discutie.

Intr-o alta adresa trimisa postului de televiziune, seful Sectiei 6 Politie Bucuresti, comisarul sef Penu Marian Leontin, solicita si detalii despre locatia in care s-a inregistrat efectiv emisiunea si avertizeaza ca refuzul de a preda politiei o copie cu inregistrarea integrala a emisiunii din seara de 4.07.2018 reprezinta abatere judiciara si se sanctioneaza cu amenda judiciara cuprinsa intre 500 si 5.000 de lei.

“In plina pandemie, militia vrea sa investigheze ceva ce as fi spus acum doi ani. Sigur ca e o aberatie sa scoti o sintagma dintr-o intreaga discutie si sa-i dai sensul de care esti interesat. Le multumesc oamenilor legii ca imi confirma milimetric tot ce am spus despre ei in ultimii 20 de ani”, a persiflat Mircea Badea aceasta ancheta, in stilu-i caracteristic, intr-un mesaj postat pe Facebook.

In cazul in care va fi trimis in judecata de procurori si va fi gasit vinovat, vedeta Antena 3 risca pana la 3 ani de inchisoare sau amenda. (V.E.)

Leave a Reply