Aura, nu pleca! Sanse minime pentru PSD-ista Aura Danielescu sa ramana in functia de inspector scolar general al ISJ Timis, in ciuda listelor cu semnaturi si a sustinerii dintr-o mica parte a corpului didactic

Promovata politic la varful Inspectoratului Scolar Judetean Timis, in noiembrie 2012, cand a fost inventata o a treia functie de inspector scolar general adjunct, profesoara de invatamant special Aura Danielescu, de la Scoala Gimnaziala din Masloc, se desparte greu de functia primita in calitate de membru PSD si de cumnata a fostului premier Sorin Grindeanu.


Invoca profesionalismul si faptul ca, in ultimii sapte ani, nu a implicat inspectoratul in alegeri si dispute de ordin politic, uitand faptul ca, anul trecut, si-a prelungit mandatul cu inca un an gratie aceluiasi ministru care a impus-o la varful invatamantului timisean, colega de partid, Ecaterina Andronescu.

Spune ca nu poate fi schimbata la jumatatea anului scolar, cand elevii se pregatesc de examenul de capacitate sau de bacalaureat, uitand ca invatamantul este suspendat pe termen nelimitat, ca efect al pandemiei de Covid-19.

“Am venit, in 2012, pe un post nou creat. Probabil ca, daca nu as fi avut sustinerea PSD, la vremea respectiva, nu imi era usor pentru inspectorat. Mi-ar fi placut, si in 2012, sa intru numai pe competenta, si nu pe altceva, dar este o cutuma”, a recunoscut Aura Danielescu, cu sinceritate, pentru ziarul Adevarul.

Dupa sapte ani in care a beneficiat din plin de protectia PSD, Aura Danielescu spune ca, atata timp cat numirile si plecarile se fac in functie de partidul de guvernamant, nu putem vorbi de de o Romanie normala si de depolitizarea invatamantului. Cu alte cuvinte, cand PSD isi pune oamenii in functii, avem o Romanie normala, insa cand PNL-ul face acelasi lucru, este anormal si o politizare a institutiei.

Doua unitati de masura cu care opereaza Aura Danielescu, acum, la finalul aventurii sale politice la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Timis. In criza de idei, inainte de a cere cadrelor didactice cu simpatii de stanga sa faca scut in jurul ei, sa trimita scrisori de sustinere la presedintele tarii si la ministrul Educatiei, Aura Danielescu nu a ezitat sa recurga la un gest incalificabil, care i-a tradat deprinderile de profesoras din mediul rural.

A inregistrat-o clandestin pe Liliana Onet, prefectul de Timis, intr-o discutie privata ce viza oportunitatea suspendarii procesului de invatamant, in aceasta perioada, si a facut in asa fel incat fisierul audio sa ajunga in redactia mai multor ziare locale.

Un demers aflat la limita legalitatii, incompatibil cu statutul sau de conducator al unei institutii de rang judetean, institutie care, paradoxal, se mai ocupa si de educatie.

“Aflam ca nu mai doriti prelungirea mandatului in functia de inspector scolar general al judetului Timis al doamnei profesor Aura Codruta Danielescu. Nu o sa va spunem cat de nedreapta ni se pare aceasta decizie de a inlatura omul, profesionistul care, timp de sapte ani, a adus transparenta in procesul decizional, respectarea legii, preocupare pentru binele fiecarui copil si care nu a facut niciodata alegeri bazate pe criterii politice, in special in aceasta perioada, in care traversam o criza fara precedent generata de pandemia cu COVID-19”, este un pasaj din scrisoarea trimisa ministrului Educatiei, Monica Anisie, semnata, probabil, de zeci de profesori si invatatori, oameni ai muncii de la sate si orase, familiarizati cu acest tip de mesaje elogioase inca de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. Aura, nu pleca, ISJ e casa ta… (Mara Ion)

One thought on “Aura, nu pleca! Sanse minime pentru PSD-ista Aura Danielescu sa ramana in functia de inspector scolar general al ISJ Timis, in ciuda listelor cu semnaturi si a sustinerii dintr-o mica parte a corpului didactic

Leave a Reply