Scandalul testelor Covid-19 si un nou ministru la Sanatate! Victor Costache a demisionat in graba, dupa ce a anuntat ca va testa impotriva Covid-19 toata populatia Bucurestiului

Secretarul de stat Nelu Tataru este noul ministru al Sanatatii, dupa ce, azi dimineata, Victor Costache si-a dat demisia.


Plecarea chirurgului de la Polisano din fruntea ministerului survine dupa ce, miercuri seara, a anuntat ca va testa impotriva Covid-19 toata populatia Bucurestiului.

Declaratia sa, la concurenta cu aceeasi aberatie (testarea a peste 2 milioane de oameni) anuntata de Gabriela Firea, a starnit foarte multe controverse la nivel guvernamental, de aceea se speculeaza ca demisia i-ar fi fost ceruta de premierul Ludovic Orban.

Mai cu seama, dupa cum au reclamat unii colegi din guvern, in ultima perioada, singura grija a lui Victor Costache era imaginea personala.

Imediat dupa anuntarea demisiei, premierul a anuntat ca a luat act de decizia ministrului Sanatatii, ca-i multumeste pentru colaborare si ca-l va propune in functie pe Nelu Tataru.

„Ii voi propune domnului presedinte al Romaniei Klaus Iohannis pe domnul secretar de stat Nelu Tataru. Domnul secretar de stat face parte din echipa de la Ministerul Sanatatii, a fost, este si va fi in prima linie a bataliei contra coronavirus. Deja stapaneste foarte bine toate procedurile, tot planul de masuri. Astazi este la Suceava, l-am sunat si l-am informat privitor la intenţia mea de a-l propune ca si ministru al Sanataţii, urmand sa revina in Bucuresti si sa discutam toate detaliile”, a explicat Ludovic Orban.

Dupa cateva ore, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretele prin care se ia act de demisia lui Victor Costache si il numeste in functia de ministru al Sanatatii pe Nelu Tataru, fost secretar de stat.

Nelu Tataru are 47 de ani, este medic chirurg la Spitalul din Husi, pe care l-a si condus o perioada, in calitate de manager, si este liderul PNL Vaslui.

A fost numit secretar de stat in Ministerul Sanatatii, in decembrie 2019, moment din care a devenit principalul comunicator si cel mai vizibil oficial din ministerul condus de Victor Costache, un ministru care a stat mai mult in umbra, in cele 5 luni de mandat.

Din momentul izbucnirii crizei Covid-19 in Romania, Nelu Tataru a condus Grupul de lucru din Ministerul Sanatatii care gestioneaza criza coronavirus în Romania. (Mara Ion)

Leave a Reply