Masurile din ordonantele militare incetinesc raspandirea coronavirusului! In ultimele 24 de ore s-au inregistrat “doar” 193 de cazuri noi, dar si amenzi in valoare aproape 4 milioane de euro

Bilantul imbolnavirilor cu coronavirus in Romania a ajuns luni la 1.952, cu 192 de cazuri noi, potrivit informatiilor oficiale transmise la ora 13. Romania se afla astfel la o distanta de 48 de cazuri pana la intrarea in scenariul al patrulea al pandemiei.


Pana astazi, 30 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 1.952 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Totodata, pana acum, 44 de persoane diagnosticate cu infectie cu Covid-19, internate in spitale din Craiova, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timisoara, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Ialomita si Satu Mare, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 192 noi cazuri de imbolnavire. Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 1 si 90 de ani.

La ATI, in acest moment, sunt internati 53 de pacienti, dintre care 33 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 9.464 de persoane. Alte 124.235 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Grupul de Comunicare Strategica a precizat, in informarea de luni, ora 13, ca dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv, 180 au fost declarate vindecate si externate – 55 la Timisoara, 85 la Bucuresti, 19 la Iasi, 7 la Craiova, 11 la Constanta si 3 la Cluj.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat, in conferinta de presa sustinuta duminica, de la ora 21, ca de la aparitia COVID in Romania, s-au vindecat 206 pacienti.

Totodata, Politia si Jandarmeria au aplicat, in acelasi interval de timp, 1.273 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina.

Politistii au depistat, in ultimele 24 de ore, 10.092 de persoane care nu au respectat masura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, in valoare de 16.048.902 lei.

Potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, pana in prezent, 86 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu Covid-19: 52 in Italia, 12 in Franta, 6 in Germania, 6 in Spania, 2 in Namibia, 2 in Indonezia, si cate unul in Tunisia, Irlanda, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia si SUA. De asemenea, la Ambasada Romaniei din Franta au fost depistate ca fiind infectate cu Covid-19 un numar de sapte persoane.

De la inceputul epidemiei, 16 cetateni romani aflati in strainatate (9 in Italia, 4 in Franta, unul in Germania, unul in Spania si unul in Marea Britanie) au decedat.

Pana la data de 29 martie 2020, au fost raportate 331.122 de cazuri in UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elvetia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in Italia, Franta, Germania, Spania si Regatul Unit. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply