Directorul SC Piete SA Timisoara, acuzatii la adresa politistului Alex Tataru, liderul sindicatului Smart Pol, ca ar dori sa inchida pietele volante din oras. “Nu asa va avansa in cariera, pe paraciuni si fake news!”

Subcomisarul Dan Alexandru Tataru, sef de tura la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora-Moravita si lider al Sindicatul Smart Pol, a intrat in conflict cu directorul SC Piete SA Timisoara, Ionut Nasleu, dupa ce a luat atitudine pe retelele de socializare vizavi de aglomeratia din piata agroalimentara din zona Stadionului “Dan Paltinisanu”, care ar favoriza transmiterea virusului Covid-19.


Pentru a fi mai convingator, liderul de sindicat al politistilor inteligenti (“Smart Pol”) si-a ilustrat textul vigilentei sale publice cu un fake photo, din care se poate deduce ca in piata volanta de la stadion nu se respecta distanta minima prevazuta in ordonantele militare pentru prevenirea raspandirii Covid-19.

“In intervalul orar cel mai aglomerat (app. orele 12) numarul mare de persoane care s-au prezentat in zona pietei a determinat actiuni suplimentare din partea autoritatilor care au fost nevoite sa disperseze persoanele prezente in zona pentru respectarea regulilor de distantare sociala”, este o parte din mesajul explicativ la fotografia postata pe Facebook (foto 2), sub sloganul de campanie sindicala “Urmatorii infectati”.

In urma acestei fake news, atat primarul Timisoarei, Nicolae Robu, cat si directorul Pietelor, Ionut Nasleu, au luat atitudine publica, cu fotografii autentice, chiar din ziua in care Smart Pol spune a ca fost in control ”in virtutea atributiilor conferite de lege”, aratand clar distanta pastrata, la rand, de cumparatori (foto 1).

“Politistul asta paracios a initiat aceasta dezinformare, poate vrea sa inchida pietele volante din oras. Daca vrea acest lucru, sa le explice, intai, producatorilor, cum vor face sa-si vanda marfa. Niciodata, un ofiteras nu va avansa in cariera pe paraciuni, asta ii transmit eu. Totodata, ne gandim sa-i facem o plangere disciplinara”, ne-a transmis Ionut Nasleu.

De asemenea, si Nicolae Robu s-a napustit asupra politistului inteligent si vigilent.

“Iata cat de mizerabili pot fi unii, pana si in vremurile grele ca cele pe care le parcurgem. S-a vehiculat viral o poza din Piata Volanta de produse agro-alimentare, poza pretinsa de ieri, care arata ca in piata a fost aglomeratie cumplita!

Ei bine, poza nu era de ieri – cel mai probabil ea a fost făcuta sambata trecuta -, o mulțime de persoane care au fost, ieri, in piata relateaza ca nu a fost aglomeratie, ca la cea mai mica tendinta de creare de aglomeratie la anumite standuri au intervenit preventiv politistii”, a precizat Nicolae Robu, recomandand ca subcomisarul Tataru sa fie ignorat, pentru ca este nedemn de a fi luat in seama.

Informatia falsa mediatizata de politistul de frontiera a starnit sute de comentarii, care mai de care mai critice la adresa preocuparii sale din afara serviciului. “Eu am fost sambata in piata si lumea se purta decent si se tinea distanta necesara, asa ca sa nu se dea cu pietre in nimeni”, spune Daniela Stefanescu, in timp ce Alex Flonta spune ca ar fi vorba despre o mica razbunare: “Probabil, domnul Tataru s-a certat cu Robu prin tineretile lor si acum il cinsteste”.

Reamintim ca, in mai 2019, subcomisarul Dan Alexandru Tataru a mai avut probleme cu un fake news, dupa ce l-a acuzat pe colonelul in rezerva Gheorghe Moldovan, seful IPA Regiunea I Timis, ca ar fi intrat ilegal in tara, in seara zilei de 5 mai 2019. Ulterior, conducerea ITPF Timisoara a dezmintit aceasta stire lansata in spatiul public de liderul politistilor inteligenti din Timis. (G.I.)

Leave a Reply