Demisii in lant la Spitalul CFR Timisoara, din cauza panicii starnite de coronavirus. “Trebuie sa ramanem toti pe baricade, ca sa depasim aceasta situatie!”, spune primarul Nicolae Robu

Zecile de infectii cu coronavirus din randul cadrelor medicale din tara a starnit panica la Spitalul CFR Timisoara, unde, in ultimele zile, s-au inregistrat mai multe demisii.


Nu mai putin de 10 infirmiere si 3 asistente au plecat, pana in prezent, dupa ce s-a hotarat ca aceasta unitate medicala sa preia bolnavii de coronavirus, in momentul in care se va depasi capacitatea Spitalului de Boli Infectioase “Victor Babes”.

Plecarea in masa a cadrelor medicale a fost comentata critic de primarul municipiului de pe Bega, Nicolae Robu.

“Trebuie sa stam toti pe baricade, ca sa putem sa depasim aceasta situatie. 10 infirmiere si trei asistente si-au depus demisia, pentru ca sunt speriate. Spun ca le este teama sa nu se imbolnaveasca. Eu cred ca nu e in regula, pentru ca atunci cand e liniste toata lumea este multumita sa-si ia salariul”, a declarat Robu la un post de televiziune.

Pe de alta parte, managerul Spitalului CFR Timisoara, Ciprian Olaru, pare sa inteleaga panica instaurata in randul cadrelor medicale, intrucat spitalul nu are decat putine materiale de protectie, obtinute din donatii si sponsorizari. Nimic de la autoritati. “Sunt convins ca au invocat si lipsa materialelor de protectie. Nu vor sa-si infecteze familiile. Trebuie sa anuntam DSP Timis, care trebuie sa asigure personal pentru functionare prin transferuri din alte parti”, a declarat Ciprian Olaru pentru presa locala. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply