CULISE. Cine este jurnalistul care a devenit sfatuitorul de taina al Marianei Radulescu, noua directoare a DSP Timis. Doua vizite incognito, doua comunicate de presa, lungi si agresive

Numita temporar la conducerea Directiei de Sanatate Publica Timis, jurista Mariana Radulescu (foto 2) pare sa-si conduca institutia, mai mult, prin comunicate de presa, decat prin decizii manageriale asumate.


Sotia fostului sef de la OPC Timis, Vasile Radulescu – care a devenit intreprinzator privat si expert in afacerile cu statul – a emis, in aceasta seara, Comunicatul nr. 2, dupa modelul ordonantelor militare ale lui Marcel Vela, in care lanseaza acuzatii grave la adresa unor oficialitati din Timis.

In primul rand, total neispirata, Mariana Radulescu, numita in functie de guvernul PNL, o acuza de fals chiar pe reprezentanta guvernului in teritoriu, prefecta Liliana Onet.

“Acum cateva minute, tot din presa, noi cei de la DSP Timis am citit comunicatul emis de Prefectura Timis, in care se mentioneaza si se anunta ca “in cadrul sedintei Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a fost prezentata ancheta epidemiologica efectuata de Directia de Sanatate Publica Timis la Maternitatea Odobescu si, la propunerea DSP, s-a decis ca unitatea medicala se va putea redeschide maine, 2 aprilie, la ora 8”. Si de aceasta data, din nou fals”, se mentioneaza in Comunicatul 2. Cu alte cuvinte, sefa DSP Timis spune ca nu are nicio legatura cu decizia de inchidere a Maternitatii Odobescu, care i-ar apartine in exclusivitate Olimpiei Oprea, sefa Spitalului Municipal Timisoara.

“Este absolut falsa afirmatia conform careia DSP Timis sau Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta ar fi instaurat carantina la Maternitatea “Odobescu”. Total falsa, neadevarata si, in acelasi timp, si minicinoasa! Decizia de a declara carantina la Maternitatea “Odobescu” a apartinut, de la sine putere, doamnei Olimpia Oprea, manager al Spitalului Clinic Municipal Timisoara”, mai spune Mariana Radulescu, declarand, aproape fatis, razboi celor doua doamne de la varful judetului si al PNL Timis.

In opinia sefei cu delegatie de la DSP, decizia de carantinare a Maternitatii Odobescu a fost una “extrem de hazardanta si total neinspirata”, care ar fi aruncat sistemul sanitar banatean in haos.

Pentru finii observatori ai mass-media, stilul agresiv al textelor emise de sefa DSP nu poate sa nu le aminteasca de modul intempestiv in care-si redacta articolele un fost jurnalist din presa locala.

Este vorba despre nimeni altul decat Tiberiu Kiss (foto 3), care, in urma cu cativa ani, a renuntat la semnatura, desi a mai incropit articole pentru un site de stiri local, si s-a apucat de consultanta politica si de consiliere.

Nu mai este niciun secret faptul ca Marius Craina, fostul director al Spitalului Judetean Timis si viitor candidat la fotoliul de primar al Timisoarei, beneficiaza de sfaturi de imagine “marca” Tibi Kiss, consilierul sau de nadejde care, nu cu mult timp in urma, i-a deschis usa la o emisiune tv locala difuzata pe youtube.

Mai nou, Tibi Kiss, fostul ginere al fostului sef al Politiei Rutiere, col. (r) Filip Stancu, a devenit sfatuitorul de taina al Marianei Radulescu. A fost prezent la sediul DSP Timis atat, vineri, cu o zi inainte de Comunicatul 1, cat si, astazi, dupa-amiaza, inainte ca directoarea sa trimita presei un nou comunicat.

Daca aveti senzatia ca textele sunt scrise de parca ar veni din partea Opozitiei, s-ar putea sa nu va inselati. Noul consilier personal al Marianei Radulescu este un “produs” de marketing politic al celor mai grei politicieni si sponsori generosi ai PSD Timis… (Vlad Enciu)

2 thoughts on “CULISE. Cine este jurnalistul care a devenit sfatuitorul de taina al Marianei Radulescu, noua directoare a DSP Timis. Doua vizite incognito, doua comunicate de presa, lungi si agresive

  1. Asteptam cu interes bai enciule sa devi client al sistemului medical romanesc, in general si mai ales timisean, in particular si dupa aia sa vorbesti. Politizezi o chestiune care nu are legatura decat cu sanatatea oamenilor. Ai sa intepegi cand tu sau vreunul de la tine din familie ajunge pe un pat de spital (tratat de paunesti, ionaci, patrascani, oneti, busoi, imani, etc.). Noi oricum iti dorim insanatosire grabnica! PS: NU RADULESCU A FACUT AFACERI CU TERENURI LA GIERA IN DOSARUL DNA TIMISOARA UNDE FACE ECHIPA CU DOGARU, ADICA PSD, CI ONET! ASTA CA SA NU O MAI DAI PE VRAJEALA CU POLITICA. MAFIA E TRANSPARTINICA.

  2. Mai conteaza…cine este jurnalistul?! Esenta este ca, pana acum, dna Radulescu a avut dreptate, in timp ce dna prefect, seful comitetului pentru situatii de urgenta, nu cunoaste diferenta/ notiunile de izolare si carantina. Ce decizii poate lua? Nu este greu sa ne dam seama! Decizii….pe masura competentelor dumneaei…

Leave a Reply