ALERTA. Aproape 400 de cadre medicale din Romania, testate pozitiv cu Covid-19. La Maternitatea “Odobescu” din Timisoara, 9 cazuri

Ultimele rezultate ale testelor au confirmat faptul ca inca 18 cadre medicale de la un spital aflat in prima linie in combaterea epidemiei de coronavirus, in Romania, au fost depistate cu infectie cu coronavirus. Anterior, sapte medici erau confirmati cu aceasta boala, anunta Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.


„In aceste zile, la Spitalul Clinic de Boli lnfectioase si Tropicale „Dr.Victor Babes” din Bucuresti, unitate medicala de prima linie in lupta pentru combaterea pandemiei, continua testarea personalului medical care s-a ocupat, in ultimele 3 saptamani, de ingrijirea pacientilor Covid-19. Din prima serie de 200 de angajati testati, in total 25 de persoane sunt pozitive pentru SARS CoV-2, toate cazurile fiind raportate la Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, conform normelor in vigoare”, conform unui comunicat al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Conform sursei citate, este vorba despre doi medici primari, trei medici rezidenti si 20 de asistente si infirmiere.

„Toti cei 25 de angajati sunt asimptomatici si au fost, imediat, internati si izolati in cadrul spitalului. In acest moment, se deruleaza procesul de testare pentru restul de 200 de angajati implicati direct in ingrijirea pacientilor Covid-19. Reiteram faptul ca Primaria Capitalei si Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti au luat masurile necesare pentru ca toate cele 19 spitale din subordine sa fie pregatite pentru a oferi servicii medicale adecvate in aceasta perioada de criza sanitara”, mai arata sursa citata.

Alti 9 angajati ai Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Clinic de Urgenta “Sfantul Ioan” din Bucuresti (5 asistenti, 3 brancardieri si 1 medic radiolog) au prezentat rezultate pozitive pentru infectia cu Covid-19.

De asemenea, in ultimele zile, au fost confirmate pozitiv la infectia cu coronavirus 24 de cadre medicale Spitalul Judetean Arad, dintre care 9 sunt medici.

In aceste conditii, 127 de cadre medicale de la aceasta unitate spitaliceasca  au ales sa intre in concediu medical, iar peste 30 de cadre medicale si-au dat demisia. 15 sunt medici.

Potrivit unei declaratii publice a primarului Timisoarei, Nicolae Robu, care a intervenit in scandalul momentului dintre noua sefa a DSP Timis si prefecta judetului, nu mai putin de 9 cadre medicale la Maternitatea “Odobescu” sunt infectate cu coronavirus.

Pana in prezent, in Romania sunt ifectate cu Covid-19 aproape 400 de cadre medicale, motiv pentru care presedintele Klaus Iohannis a anuntat prime de 500 euro / luna pentru angajatii spitalelor aflati in lupta cu coronavirus. (G.G.)

Leave a Reply