Apar primele incidente in filtrele rutiere, dupa ce politistii locali au intrat in subordinea IPJ-urilor! Un agent din Constanta si-a amendat colegul de la Politia Locala pentru ca a refuzat sa se legitimeze

Rivalitatea institutionala dintre Politia Nationala si Politia Locala – accentuata de decizia ministrului Marcel Vela ca, pe toata perioada starii de urgenta, politistii locali sa treaca in subordinea inspectoratelor judetene de politie – a atins punctul culminant la Constanta, unde s-a trecut, efectiv, la amenzi intre colegi.


Un astfel de caz s-a derulat, in noaptea de 30/31 martie, pe o strada din municipiul de la malul marii, unde un politist din cadrul Biroului Rutier Constanta a decis sa-i aplice o amenda de 500 de lei colegului sau de la Politia Locala Constanta, pentru ca acesta din urma a refuzat sa se legitimeze.

Incidentul s-a petrecut dupa ce Politia Locala a oprit in trafic un autoturism care “se deplasa haotic, cu farurile stinse”, pe strada Mircea cel Batran, si a constatat ca soferul si cei doi pasageri aflati in autovehicul nu au aveau declaratiile necesare, conform Ordonantelor Militare, iar conducatorul auto mirosea a alcool.

Imediat a fost solicitat sprijinul de la sefii ierarhici din cadrul IPJ Constanta, iar la fata locului s-a prezentat un echipaj de la Sectia 3 Politie. Altercatia dintre politisti a inceput in momentul in care agentul de la Politia Nationala i-a cerut colegului de la Politia Locala datele din buletin, pentru a completa in procesul-verbal de contraventie numele celui care a oprit autoturismul.

Politistul local a refuzat sa ofere datele, a considerat ca legitimarea sa este ofensatoare, intre colegi, astfel ca de aici si pana la amendare sa nu a mai fost decat un pas.

“La data de 31 martie a.c., Inspectoratul de Politie Judetean Constanta a fost sesizat de catre reprezentantii Politiei Locale Constanta cu privire la faptul ca un politist local a fost sanctionat de catre un politist rutier. La aceeasi data, conducerea I.P.J. Constanta a dispus activitati de cercetare prealabila in vederea stabilirii existentei sau inexistentei vreunei abateri disciplinare a politistului in cauza. Mentionam faptul ca temeinicia si legalitatea procesului-verbal de contraventie pot fi analizate doar de catre instanta de judecata”, au transmis reprezentantii IPJ Constanta. Cu siguranta, procesul verbal va fi contestat in instanta de judecata.

Soferul oprit pentru control a fost depistat cu o alcoolemie de 0,32 mg/l si, in plus, nu detinea nici permis de conducere. De asemenea, persoanele din autoturism au fost sanctionate pentru ca nu avea documentele justificative pentru plecarea de la domiciliu. (V.E.)
Leave a Reply