RUSINEA de la Timisoara! Senatoarea Alina Gorghiu, desfiintata de premierul Ludovic Orban, dupa ce a initiat legea care permite infractorilor cu pana la 7 ani de inchisoare sa stea acasa

Senatoarea liberala de Timis, Alina Gorghiu, a fost desfiintata, vineri, de premierul Ludovic Orban, dupa ce a initiat cateva modificari la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala care permite infractorilor cu pana la 7 ani de inchisoare sa-si execute pedepasa la domiciliu.


De fapt, Alina Gorghiu nu a facut altceva decat sa preia, sub masca bunelor intentii, obsesia PSD de schimbare a legislatiei penale, astfel incat toti cei care au capusat resursele tarii si au fost sau vor fi prinsi sa beneficieze de legi cat mai favorabile.

Aceleasi “bune intentii” pe care le-am vazut la politiciana din Tecuci – parasutata pe listele liberale pentru Senat din Timis si, practic, reprezentand electoratul timisean – in momentul in care a pledat pentru ca Oficiul National Registrului Comertului sa treaca in subordinea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, cara la vremea respectiva era condusa de infractorul Mihail Vlasov, sau cand a semnat Legea Medierii, 192/2006, care acum a devenit aproape inutila, dupa ce formatorii de mediatori, printre care si ea, au produs cateva milioane de euro.

Asadar, intr-o declaratie incendiara, Ludovic Orban, presedintele PNL, formatiune politica din care face si Alina Gorghiu, a spus ca senatoarea nu are nevoie de vreo sanctiune pe linie de partid, pentru ca s-a descalificat singura in fata cetatenilor.

„Mi se pare cu atat mai grav, cu cat in starea de urgenta in care se gaseste Romania, in Senatul Romaniei sa se dezbata astfel de proiecte, pe ideea ca poate lumea, fiind concentrata pe batalia contra epidemiei de coronavirus, nu o sa bage in seama astfel de proiecte. Este o aberatie.

E un proiect de lege care a fost initiat de un senator al nostru, fara a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar, mai ales, fara a avea acordul conducerii PNL. PNL nu sustine acest proiect de lege, Guvernul pe care il conduc este categoric impotriva acestui proiect de lege.

Am dat mandat in camera decizionala, Camera Deputatilor, catre grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor sa voteze impotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL. Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penala a statului roman, in viziunea Guvernului pe care il conduc, este un proiect care pare sa ofere solutii unor oameni certati cu legea si nicidecum sa ofere o solutie pentru problemele existente la ora actuala in Romania”, a declarat, suparat, Ludovic Orban, care a mai spus ca, in cazul in care aceasta lege dedicata infractorilor va trece si de Camera Deputatilor, cum a trecut, ieri, de Senat, PNL il va ataca la CCR.

Intrebat daca Gorghiu va fi sanctionata pe linie de partid pentru incalcarea disciplinei interne, defiland cu un proiect de lege contrar intereselor si promisiunilor PNL, Ludovic Orban a apreciat ca “s-a autodescalificat, nici nu mai are nevoie de vreo sanctiune. Beneficiaza din plin de sanctiunea cetatenilor”.

Inainte ca premierul sa-si puna la zid colega de partid, a facut-o fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna.

“Doamna senator moare de grija condamnatilor la inchisoare. In vremuri de razboi, nu se moare de grija condamnatilor, cand la Suceava un director medical a orchestrat o contagiune in masa a cadrelor medicale, cand o bucatareasa da tunuri cu masti achizitionate pentru statul roman, in numele unui evazionist a carui firma nu se califica formal la procedura de achizitie, evident ca la pret de vreo 30 ori mai mare decat cumpara asociatiile de voluntari”, a scris Raluca Pruna, printre altele, intr-o postare pe Facebook.

Dupa ce a fost prinsa cu “mata-n sac” si a incercat sa se apere spunand ca, de fapt, proiectul sau de modificare a legislatiei penale tine cont de prevederi care se aplica in Europa, Alina Gorghiu a batut in retragere si nu mai pare atat de convinsa ca initiativa sa este oportuna, in aceasta perioada. (Mara Ion)

UPDATE! In 24 decembrie 2019, Tribunalul București l-a condamnat pe fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu (foto 2), la 7 ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat ca, in octombrie 2016, a primit 1 milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu pentru interventii in favoarea numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii. In perioada respectiva, Bogdan Olteanu era iubitul Alinei Gorghiu. “Bogdan Olteanu i-a fost Alinei Gorghiu nu numai amant, dar si mentor”, opineaza Ion Cristoiu intr-un articol publicat, in 1 august 2016, in Evenimentul zilei…

Leave a Reply