EXCLUSIV. Primaria Timisoara a semnat contracte cu 10 hoteluri si pensiuni, pentru primirea persoanelor carantinate din cauza Covid-19. VEZI lista unitatilor de cazare si cine sunt principalii beneficiari ai afacerii

Primaria Timisoara a semnat, marti, 7 aprilie, contracte de prestari servicii cu 10 hoteluri si pensiuni din Timisoara, care s-au obligat ca, pe perioada de carantinare Covid-19, dar nu mai mult de 31.12.2020, sa ofere cazare, mancare si alte servicii adiacente persoanelor repatriate din tarile infestate de coranavirus, care vor fi izolate de autoritati in aceste unitati hoteliere.


Este vorba despre trei mese pe zi, servite in camere, in vesela si tacamuri de unica folosinta, 2 pijamale si 2 perechi de papuci de unica folosinta, pentru toata perioada de carantinare, servicii de traducere si alte obligatii pe care si le-au asumat administratorii acestor unitati hoteliere, in cuantumul de 300 lei / zi / loc de cazare.

Cu alte cuvinte, in cazul in care intr-o camera vor fi cazate 3 persoane, se poate vorbi despre o adevarata afacere, cu castiguri mult peste perioada de varf a hotelurilor, in conditiile in care suma incasata ar putea fi de aproape 200 de euro/zi/camera.

Revenind la cele 10 contracte semnate, ieri, o afacere de aproape 5 milioane de lei / luna (554 locuri de cazare x 300 lei x 30 de zile), se poate remarca, la o scurta evaluare, ca farmacista Rodica Vlad, dar si o anume Dobrescu Liliana Ileana si un anume Florin Fanea sunt principalii beneficiari ai serviciilor cumparate de Primaria Timisoara, prin semnatura primarului Nicolae Robu.

Nu stim care au fost criteriile de selectie, insa, pe langa Legea 98/2016 privind achizitiile publice si alte 5 hotarari de guvern, ordonante, ordine si regulamente, se mentioneaza, ca baza legala a incheierii contractelor, “Adresa/proces-verbal de constatare al DSP Timis nr. 6588/01.04.2020 privind indeplinirea conditiilor prevazute de HG 201/2020 raportat la identificarea si stabilirea spatiilor pentru carantina”.

Din partea Compartimentului voluntar pentru situatii de urgenta (?) semneaza un anume domn Iulian Gaurean.

Atrage atentia faptul ca, intr-unul din contractele aflate pe lista hotelurilor si a pensiunilor care vor caza persoane trimise in carantina de autoritati, s-a incercat ascunderea denumirii unei unitati de cazare din oras, mentionandu-se doar SC Best Instal SRL, cu sediul in Sacalaz, si un punct de lucru din Timisoara.

Desigur, prima optiune a celor ce-ar dori sa descifreze aceasta enigma a semnatarilor contractului de 250.000 euro/luna ar fi penelistul Cosmin Buboi, precocele sef al ISCTR Timis, insa in declaratia sa de avere nu apare nicio afacere cu unitati de cazare si de turism.

Totusi, la o cautare mai atenta, misterul acestei tentative de anonimizare poate fi descifrat: Steel Hotel (foto 1 si 2), administrat de Fanea Florin, pune la bataie, prin contract, nu mai putin de 141 de locuri de cazare, insa, potrivit fotografiilor ce pot fi gasite pe site-ul booking.com, este putin probabil ca in acel imobil de tip rulota fara roti sa poata fi primit un asemenea grup numeros de carantinati. Doar, daca acea cladire modesta nu este “echipata” cu etaje subterane… 

Mai mult, notele lasate pe portal de catre fostii oaspeti sunt ingrijoratoare, care nu fac cinste unui oras ca Timisoara: curatenie – 5,9, confort – 6,3, facilitati – 6,1, locatie – 6,4, raport calitate / pret – 6,9, personal 8,1, media finala 6,1…

“Foarte mizerabil, greu de gasit, geamuri acoperite cu plastic, am ramas blocat in camera, nu aveau nici macar sapun, cam mizerabil, trebuie desfiintat urgent”, este doar unul dintre cele 20 de comentarii de pe platforma online booking.

Iata lista hotelurilor si pensiunilor din Timisoara care vor caza persoane carantinate, la preturi cuprinse intre 280 de lei si 300 de lei/zi/persoana, dupa cum poate fi consultata pe portalul Primariei Timisoara.

  • Vandia Residence – 36 de locuri / 300 lei / semnatar contract (44/07.04.2020) Diana Mirea;

  • Pensiune Dolce – 15 locuri, 300 lei/zi/persoaan, administrator Mezei Vlad Florian;

  • Best Instal Sacalaz (Steel Hotel) – 141 de locuri, 300 lei/zi/persoana, administrator Fanea Florin;

  • Hotel Oxford – 50 de locuri, 280 de lei / zi / persoana, administrator Dobrescu Liliana Ileana;

  • Hotel Royal Plazza – 64 de locuri, 300 lei / zi / persoana, administrator Dorin Cimpean;

  • Hotel Ramina – 40 de locuri, 280 le / zi / persoana, administrator Robin Gaie;

  • Pensiunea Red Rose – 44 de locuri / 295 lei / zi / persoana, administrator Dobrescu Loredana Ileana;

  • Pensiunea Elisei – 76 de locuri / 300 lei/ zi / persoana, administrator Cristian Farkas;

  • Pensiunea Vlad – 39 de locuri / 300 lei / zi / persoana, administrator Rodica Vlad;

  • Pensiunea Vlad – 49 de locuri / 300 de lei / zi / persoana, administrator Rodica Vlad.

Contractele semnate de reprezentantii Primariei Timisoara (de la 44 pana la 53) in ziua de 7.04.2020, incarca bugetul orasului, in cazul in care acesti bani nu vor veni de la Guvernul Romaniei, cu nu mai putin de 165.000 lei pe zi, cea mai mare, adica peste 42.000/zi, mergand catre Steel Hotel… (V.E.)

UPDATE. La doar cateva minute de la publicarea articolului, surse din zona HORECA ne-au transmis ca sub acronimul Steel Hotel s-ar ascunde Hotelul Timisoara, care apartine fratilor Marius si Emil Cristescu. Urmarim traseul banilor publici…

Leave a Reply