O patrula de la Gruparea Mobila de Jandarmi, atacata cu bate si rangi de o ceata de tigani. “Ne-au amenintat ca dau foc la cladirea primariei, daca nu le dam de mancare!”, spune primarul localitatii

O patrula de la Gruparea Mobila de Jandarmi Brasov a fost atacata, luni, in localitatea Teliu, de mai multi membri ai comunitatii tiganesti, inarmati cu bate si rangi.


Autoturismul cu care se deplasau oamenii legii a fost vandalizata, iar un jandarm a fost ranit in timpul violentelor. Dupa ce s-au primit intariri, au fost operate retineri din randul atacatorilor, iar procurorii brasoveni au deschis un dosar penal pentru distrugere si ultraj.

La fata locului au fost deplasate efective sporite de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Brasov si mai multi politisti, care patruleaza prin comuna, dupa cum se poate vedea si pe pagina de Facebook a Primariei Teliu.

Primarul localitatii, liberalul Dorinel Blendica, a atras atentia inca de saptamana trecuta ca are probleme cu tiganii, care l-au amenintat ca-i vor incendia cladirea primariei, daca nu le da de mancare.

„Recent, au venit in jur de 40 – 50 de persoane din Germania si Anglia si au fost puse in izolare. Unii au incheiat aceasta perioada, insa mai sunt in jur de 18 – 20 care ar urma sa iasa din autoizolare saptamana viitoare.

Acum, unii dintre ei spun ca nu au ce sa manance, si au cerut Primariei sa le dea de mancare. Potrivit legii, eu, ca autoritate locala trebuie sa suport cheltuielile pentru persoanele din carantina, nu si pe cele aflate in autoizolare, sau pentru cele care nu mai pot circula, pentru ca risc sa fiu luat la intrebari de Curtea de Conturi”, a declarat primarul comunei Teliu pentru publicatia Buna ziua Brasov.

Primarul comunei Teliu a avertizat ca, daca situatia se va prelungi, vor aparea probleme sociale grave. „Am sesizat deja Prefectura cu privire la aceste probleme. Unele persoane din aceasta comunitate au spus ca vor sparge primaria, altele ca vor lasa copii in fata institutiei. Riscam sa fim atacati la drumul mare”, a avertizat Blendica.

Conform declaratiei edilului, comuna are in jur de 4.000 de locuitori, iar aproape jumatate dintre ei sunt din comunitatea tiganeasca, iar dintre acestia putini isi platesc taxele si impozitele locale. (V.E.)

Leave a Reply