Presedintele Klaus Iohannis, influentat de ideologii anticrestini! Reactia Bisericii Ortodoxe Romane, dupa ce seful statului a anuntat ca nu-i de acord ca romanii sa mearga la biserici dupa Sfintele Pasti

Dupa ce presedintele Klaus Iohannis a cerut, astazi, rediscutarea acordului din Biserica Ortodoxa Romana (BOR) si Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care permite credinciosilor sa mearga la Biserica, dupa procedura de criza a accesului la supermarket, pentru a lua Sfintele Pasti, dar si de a iesi in jurul blocurilor pentru a lua Lumina Sfanta, reprezentantii BOR au reactionat si acuza faptul ca seful statului se lasa influentat de “ideologii anticrestini”.


Mai mult, purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu, spune ca, de la inceputul pandemiei de Covid-19, Biserica Ortodoxa i-a ajutat pe cei afectati cu aproape 10 milioane de lei si asa va face mai departe.

Acordul Patriarhiei cu MAI este in continutul sau, pana la ultima litera, in consonanta cu toate reglementarile starii de urgenta in vigoare (valabile in spatiul public, inclusiv al magazinelor alimentare, al farmaciilor etc).

Politia Romana nu ne asigura tuturor doar protectia si ordinea publica, ci face acum si un gest major de civilitate crestina, un gest de cordialitate civica pentru care toti cetatenii ortodocsi ai acestei tari isi exprima tacut recunostinta. Mai putin ideologii anticrestini mereu de serviciu.

Suntem o tara si o societate edificate pe valorile culturale si spirituale ale crestinismului, o societate toleranta, solidara, civilizata. Nici crestinopata, nici crestinofoba”, a declarat purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu.

Reamintim ca, azi dimineata, presedintele Klaus Iohannis a tunat si fulgerat din cauza acordului MAI cu BOR si a decretat faptul ca aceasta intelegere pascala trebuie rediscutata.

“Este regretabil sa observam si in viata noastra si in viata publica ca de multe ori cele mai bune intentii creaza cele mai mari complicatii. Asa se pare ca se intampla si cu un asa-zis acord incheiat intre MAI si BOR. Probabil intentiile sunt foarte bune dar nu s-a inteles foarte bine ce se doreste acolo. Multi romani au inteles ca este cazul sa ne relaxam. Nu este cazul. Explicatiile au fost prea optimiste”, a precizat seful statului. (Gabriela Gaspar)

Leave a Reply