OFICIAL. Prima tara din Europa care anunta ca tine sub control si gestioneaza pandemia de Covid-19. “Putem spune, acum, ca am reusit!”

Epidemia de coronavirus este, de acum, “sub control si gestionabila” in Germania, a anuntat, vineri, ministrul Sanatatii, Jens Spahn, informeaza Agerpres, care citeaza AFP.


“Putem spune acum ca am reusit. Am trecut de la o crestere dinamica la o crestere liniara, iar rata de infectare s-au redus semnificativ”, a spus el intr-o conferinta de presa, precizand ca Germania a testat pana acum circa 1,7 milioane de persoane.

Rata de infectare, adica numarul de persoane pe care le contamineaza in medie un bolnav de COVID-19, a scazut sub unu, ajungand, vineri, la 0,7, conform estimarii publicate de Institutul Robert Koch, autoritatea federala responsabila de monitorizarea epidemiologica.

Cancelarul Angela Merkel a anuntat, miercuri, o relaxare a restrictiilor sociale, in special prin deschiderea, incepand cu 4 mai, a scolilor si liceelor. Magazinele de sub 800 de metri patrati pot de asemenea sa se redeschida.

Marile adunari raman interzise cel putin pana la 31 august, iar in locurile publice trebuie pastrata o distanta minima de 1,5 metri.

Ministrul sanatatii a mai anuntat, vineri, ca Germania a acordat unui numar de circa 50 de companii contracte pentru fabricarea in total a 10 milioane de masti care raspund normelor de protectie FFP2 si a 40 de milioane de masti chirurgicale, pe saptamana, incepand din august.

Germania nu a urmat, pana in acest moment, exemplul Austriei vecine, care a introdus obligativitatea nationala de a purta masca in magazine si transportul public, rezumandu-se doar la o “recomandare ferma” de utilizare.

Germania numara, vineri, 133.830 de cazuri oficial declarate de noul coronavirus, o crestere de 3.380 in 24 de ore, si 3.868 de decese, o crestere de 299, conform Institutului Robert Koch. (G.G.)
Leave a Reply