Lumina Sfanta de la Ierusalim a ajuns in Romania! Delegatii eparhiilor, echipati cu masti si manusi de protectie impotriva Covid-19, au preluat-o pentru a o aduce la parohiile din intreaga tara

Lumina Invierii a fost adusa, la Bucuresti, de la Ierusalim, de catre o delegatie a Patriarhiei Romane conduse de episcopul vicar Timotei Prahoveanul. Aeronava care a transportat Lumina Sfanta in Romania a aterizat, in aceasta seara, pe Aeroportul International Otopeni.


De aici, Lumina Sfanta este impartita delegatiilor eparhiilor si va ajunge in toate parohiile din tara. Acestia vor purta masca si manusi de protectie si vor respecta distanta sociala de 2 metri, a anuntat Cancelaria Sfantului Sinod. Dupa slujba de Inviere, va fi impartita credinciosilor de catre voluntari.

Minunea pogorarii Sfintei Lumini s-a produs, in jurul orei 13,50, in Biserica Sfantului Mormant, din Ierusalim, in cadrul unei procesiuni in spatiu restrans. Ceremonia, oficiata de patriarhul ortodox grec al Ierusalimului, Preafericitul Parinte Teofil al III-lea, a avut loc la orele pranzului, in conditii exceptionale impuse de pandemie, fara participarea credinciosilor.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfanta fiecarei parohii. Voluntarii din parohii, purtand masca, manusi si ecuson nominal, semnat si stampilat de parohie, vor primi Sfanta Lumina si o vor distribui doar la casele credinciosilor care o solicita si care o asteapta numai in fata locuintei, avand in mana o candela sau o lumanare.

Traditia aducerii Luminii Sfinte de o delegatie a Patriarhiei Romane direct din Ierusalim si distribuirea ei prin Eparhii in bisericile din intreaga tara in noaptea de Inviere a fost instituita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel in 2008. (Mara Ion)

Sursa foto: libertatea.ro

Leave a Reply