Un test Covid-19 care nu a mai venit! Sociologul Ioan Pascuta s-a stins din viata la Spitalul Judetean din Timisoara, asteptand in “zona galbena” sa fie diagnosticat de medici

Veste socanta pentru colectivul cadrelor universitare de la Universitatea de Vest din Timisoara.


Colegul lor, conf. univ. dr. Ioan Pascuta, de la Facultatea de Sociologie si Psihologie, cu o prezenta de cateva decenii in sociologia banateana, s-a stins din viata, la trei zile dupa ce a fost internat la Spitalul Clinic Municipal din Timisoara.

Desi cuvintele sunt de prisos in asemenea momente triste, Adrian Pascuta, fiul reputatului sociolog timisorean, care conduce Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Timisoara, a publicat un mesaj pe Facebook in care spune ca tatal sau a murit asteptand rezultatul la a doua proba de Covid-19.

Care nu a venit nici dupa 75 de ore, desi oficialii spitalului s-au tot laudat pe la emisiunile TV ca rezultatul unui test Covid-19 se poate afla in cateva ore de la recoltare.

Joi l-am internat pe tatal meu la Spitalul Municipal. I-a fost recoltata prima proba pentru testul COVID și a fost transferat la Spitalul Judetean. Vineri dimineata a venit rezultatul negativ si i-a fost recoltata a doua proba.

Desi starea sa era extrem de grava si necesita interventii si tratamente complexe, procedurile prevad ca pana cand vine cel de-al doilea rezultat pacientii sa fie pastrati în zona galbena.

Au trecut 75 de ore de atunci. Tatal meu a decedat. Tot in zona galbena… Proba preluata vineri dimineata inca nu este nici acum analizata! 75 de ore si nici un raspuns! Cum este posibil așa ceva? Imi pare foarte rau sa o spun, dar oamenii mor cu zile…

Stiu ca o multime de doctori s-au dat peste cap si au facut tot ce era omeneste posibil, in conditiile date. Am tot respectul pentru acesti oameni, pentru munca si dedicarea lor. Stiu riscurile la care se expun si eforturile (uneori supraomenesti) pe care le fac.

Stiu, insa, si persoane care nu au ce cauta in sistemul medical, persoane care isi bat joc de viata noastra si de munca propriilor colegi.

Si ramane o intrebare: cate ore sunt necesare, in Timisoara, pentru a afla rezultatele testului COVID in cazul unui pacient aflat in situatie critica?”, este intrebarea la care Adrian Pascuta nu mai asteapta niciun raspuns.

“Drum bun tata drag, ai fost cel mai bun parinte pe care il poate avea un copil”, este mesajul de adio prin care Adrian Pascuta isi ia ramas bun de la tatal sau. Sincere condoleante familiei indoliate! (G.I.)
3 thoughts on “Un test Covid-19 care nu a mai venit! Sociologul Ioan Pascuta s-a stins din viata la Spitalul Judetean din Timisoara, asteptand in “zona galbena” sa fie diagnosticat de medici

 1. Mulțumim Iohannis! În petiția „Opriți isteria covid-19! Anulați de îndată starea de urgență!”, exact la asemenea cazuri mă refeream:
  Isteria COVID-19 provoacă efecte mai rele decît însuși virusul. Măsurile guvernanților sînt de-a dreptul criminale! Oameni cu alte boli decît COVID-19 mor fiindcă nu mai primesc îngrijiri medicale datorită faptului că toate resursele sînt dirijate pentru combaterea covid-19, dar și datorită scăderii generale a resurselor care va veni prin criza economică. Cancerul, diabetul și alte boli fac de sute de ori mai mulți morți decît covid-19. Nu mai sînt fonduri pentru investigații tip tomograf sau RMN și ca urmare mulți oameni vor muri fiindcă nu-și fac investigațiile astea care le-ar descoperi diferite boli. Mai mulți decît cei salvați de moarte prin covid-19.
  Președintele asociației bolnavilor de cancer: Riscul ca ei să moară s-a triplat în această pandemie. Au fost externați peste noapte și trimiși acasă, la sute de kilometri, să aștepte
  (restul argumentației, în textul petiției)
  https://www.petitieonline.com/oprii_isteria_covid-19_anulai_de_indat_starea_de_urgen

 2. Ioan Pășcuță, profesorul meu extraordinar ca om, vreau să vă spun că nu-l voi uita niciodată pentru că a fost un mare om, care și-a iubit și și-a înțeles întotdeauna studenții și din care ați făcut sociologi adevărati! Fără laudă de sine, dar eu ca studentă a domniei sale., am lucrat ca sociolog și pentru Instituții de Stat locale, cum este Parchetul Timișoara, dar și pentru alte astfel de instituții, cum este Primaria Timișoara, cu Dl. Ciuhandu, primar, atunci! Multinaționalele …….., nu le mai numesc! Sunt șocată, sunt înmărmurită, mai ales că domnul Pășcuță și-a amintit de mine si la întâlnirea de 10 ani, de la terminarea Facultății de Sociologie, care a fost acum vreo 9 ani! E trist rău, pentru că mi-am pierdut tatăl profesiei mele! Veți rămâne mereu în mintea mea ca singurul profesor care a recunoscut că acel curs “Metodologie”, era destul de dificil pentru studenții pionieri ai facultății de Sociologie! Etc.! p.s.Ne vom întălni pe lumea cealaltă, domnule profesor! Andreea, promoție 2001

 3. Măsurile acestui guvern pnl, sunt unele criminale de-a dreptul, pentru că așa omoară oameni cu zile, prin marginalizarea lor deși sunt suferinzi acut de alte boli! Acești oameni trebuie să moară, pentru că au alte boli, decât coronapnl? JOS PNL, JOS IOHANNIS, JOS ORBETE LUDOVIC, criminalii neamului românesc!

Leave a Reply