Abuz in serviciu pentru politistii care mai aplica amenzi Covid-19! Fostul judecator Petre Lazaroiu atrage atentia ca amenzile au fost declarate neconstitutionale

Petre Lazaroiu, fost judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei, avertizeaza ca orice politist care mai aplica amenzi pe baza ordonantelor militare emise pentru starea de urgenta comite infractiunea de abuz in serviciu, in conditiile in care amenzile au fost declarate ca fiind neconstitutionale.


Politistul, teoretic, poate sa dea amenzi ca legea nu este neconstitutionala pentru ca pana la publicarea in Monitorul Oficial. E ridicol sa spui ca se mai pot da amenzi in baza unei legi care pica.

Trebuie reglementat ce facem in situatie de alerta, nici pana acum nu avem o reglementare clara. Curtea a spus ca este nevoie  de o lege organica, iar Guvernul nu a depus niciun proiect in Parlament.

Guvernul nu mai are voie sa interzica sa iesim din casa dupa 15 mai. E nevoie sa se lucreze la acest lucru, ca sa nu se mai ia masuri gresite sub imperiul urgentei. Orice politist cu mintea la el stie ca dupa decizia CCR orice amenda aplica pe ordonante e abuz in serviciu“, a declarat Lazaroiu la Romania TV. (V.E.)

Leave a Reply