“Spartacus” de Rahova, liderul comunitatii tiganesti care a jurat ca face revolutie si-i rastoarna pe jandarmi, a fost trimis in judecata, alaturi de alti 7 “gladiatori”

Liderul comunitatii tiganesti din cartierul bucurestean Rahova, care a provocat scandal chiar in ziua de Pasti, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, fiind acuzat de savarsirea infractiunilor de ultraj, tulburarea linistii si ordinii publice, distrugere.


Vasile Badea, autointitulat ”Spartacus Idolu Fetelor” este acuzat ca i-a amenintat cu moartea pe politistii si pe jandarmii veniti sa aplaneze conflictul din Rahova, urmand a fi judecat si pentru avarierea unor masini ale Politiei. De asemenea, barbatul este acuzat si de lovirea unui agent de la Sectia 19 Politie.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata alte sapte persoane care au luat parte la conflictul din Rahova: Oradea Badea, zisa „Somerta”, Gigi Constantin, zis “Bertolon”, Antonio Dinca, zis “Samir”, Nicusor Lider, zis “Crecea”, Gloria Ion, zisa “Tarta”, Veronica Calin, zisa “Gratiela” si Stefan Stangaciu.

Mai multe persoane au organizat in ziua de Pasti o petrecere pe o strada din cartierul Rahova, dupa care pe seara s-au luat la bataie, pe fondul consumului de alcool. Printre participanti s-a aflat si „Spartacus Idolu Fetelor”, care a amenintat in timpul petrecerii din strada ca va declansa o revolutie in cartierul Rahova in plina stare de urgenta.

„Sa-nnebunesc daca nu vine Jandarmeria, ii rasturnam! M-am jurat pe copiii mei! Eu cu fratii mei si cu nepotii mei! Cum vine prima masina, cum ii rasturnam! Asteptam Politia! Revolutie! Revolutie!”, spune ‘Spartacus’ intr-o inregistrare video postata pe Facebook.

Pentru aplanarea conflictului au intervenit echipaje de politisti, jandarmi si luptatori de la Serviciul Actiuni Speciale (SAS), care au folosit armamentul din dotare pentru a-i linisti pe „petrecareti”, dupa ce acestia au devenit violenti.

“Spartacus” a fost arestat preventiv pe 21 aprilie, iar la scurt timp Sindicatul Europol a postat pe internet un mesaj ironic: „‘Spartacus Idolu Fetelor’ a fost arestat preventiv pentru 30 de zile impreuna cu inca 4 petrecareti. P.S. Cand ceri sa vina politia si Dumnezeu iti indeplineste dorintele. Asta da minune de Pasti, 30 de zile in arestul politiei”. (V.E.)

 

Leave a Reply