“Terorista” retinuta de DIICOT Timisoara, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Femeia se apara si spune ca singura ei vina este invatarea limbii arabe si ascultarea de muzica orientala

Probele care o incrimineaza pe tanara in varsta de 33 de ani, din Nadlac, care a fost retinuta, ieri, de procurorii DIICOT Timisoara, sub acuzatia de propaganda in vederea savarsirii de acte de terorism, se pare ca sunt extrem de solide, desi femeia a spus ca nu este vinovata si nu a facut altceva decat sa invete limba araba.


Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Timis a admis propunerea procurorilor DIICOT si, in aceasta dupa-amiaza, au decis emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele “teroristei”.

Deloc intimidata de situatia in care se afla, cu catuse la maini, si de faptul ca era asaltata de operatorii si reporterii unor televiziuni, tanara n-a ezitat sa-i apostrofeze pe cei care au dispus retinerea sa, spunand ca nu a facut altceva decat sa invete limba araba si sa asculte muzica din Orientul Mijlociu.

Nicio vorba despre radicalizarea sa, imbratisarea religiei islamice si despre faptul ca si-ar fi exprimat in mod explicit sustinerea fata de organizatia terorista ISIS. Mai mult, dupa cum au dezvaluit anchetatorii, urma sa faciliteze venirea in Romania a unor emisari ai acestei organizatii criminale.

Reamintim ca, in urma descinderilor de ieri, politistii de la Combaterea Crimei Organizate Timisoara au ridicat un un telefon mobil, o cartela telefonica, un card micro SD si 25 de cd/dvd-uri.

Decizia privind emiterea mandatului de arestare pe 30 de zile nu este definitiva, ci poate fi atacata la Curtea de Apel. (G.I.)

Leave a Reply