Un gardian de la penitenciar, retinut de procurorii DIICOT sub acuzatia ca vindea droguri detinutilor. Suspectul vindea marfa cu 100 lei/gramul

Un angajat al Penitenciarului Mioveni, consumator de droguri si de etnobotanice, a fost retinut de procurorii DIICOT Pitesti, astazi, in urma unor descinderi si perchezitii domiciliare care au pe raza localitatilor Pitesti, Bascov si Mioveni, intr-o cauza ce vizeaza destructurarea a doua grupari infractionale specializate in savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, forma continuata.


Operatiunea a fost pusa in aplicare de ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, care, sprijiniti de luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale si de jandarmi din cadrul I.J.J. Arges, au efectuat 11 perchezitii domiciliare la persoane cunoscute cu activitati infractionale privind traficul de droguri si de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Acesti traficanti, de-a lungul timpului, au livrat asemenea susbstante potentialilor clienti, fie pentru consum propriu, fie pentru comercializare catre alti clienti.

In urma cercetarilor efectuate in cauza a rezultat faptul ca, din ianuarie 2020 si pana in prezent, membrii acestei grupari, formata din 8 persoane, ar fi comercializat droguri de risc si substante cu efect psihoactiv, pe raza municipiului Pitesti, in diverse licee si alte medii frecventate de tineri, dar si catre alti traficanti, in vederea comercializarii.

Unul dintre traficantii aprovizionati cu marfa de membrii acestei retele era si gardinaul din Penitenciarul Mioveni, care, cu timpul, s-a gandit sa profite de functia pe care o detine si sa introduca droguri si/sau etnobotanice in Penitenciarul Colibasi, pentru a le comercializa detinutilor sau colegilor de serviciu, obtinand astfel un beneficiu material din diferenta pretului de vanzare si cel de achizitie, fiind cunoscut faptul ca in majoritatea cazurilor, procurarea de droguri in cadrul penitenciarului se realizeaza la preturi mult mai mari fata de o tranzactie similara de droguri in afara penitenciarului, suspectul precizand ca el achizitioneaza droguri cu pretul 50 lei/gram, dar le vinde cu suma de 100 lei/gram.

In urma perchezitiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile si cartele SIM, doua laptopuri, ustensile susceptibile a fi folosite la prelucrarea substantelor cu efect psihoactiv, suma de aproximativ 11.000 de lei, 15 grame de substanta pulverulenta de culoare alba, susceptibila a fi drog de mare risc, aproximativ 50 grame de substante susceptibile a fi cannabinoizi sintetici si 200 grame de fragmente vegetale. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.

Actiunile au fost efectuate cu sprijinul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. (I.P.)

Leave a Reply