DESCINDERE. Sef de tura de la SPF Petea, saltat de mascati din casa unui traficant de droguri. Ofiterul “admira” o cultura de cannabis infiintata intr-un apartament din municipiul Satu Mare

Un ofiter al Sectorului Politiei de Frontiera (SPF) Petea a fost prins, ieri, in apartamentul unui traficant de droguri din Satu Mare, urma unei actiuni antidrog organizata de procurorii DIICOT.


Potrivit unor surse judiciare, politistul de frontiera, care ar fi sef de tura la SPF Petea, ar fi incercat sa fuga in timpul flagrantului, sarind de la balcon, insa a fost imobilizat de mascati, in urma unei urmariri tensionate.

In urma descinderii, procurorii au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului R.D.C., acuzat de savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc pentru consum propriu fara drept.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca, in perioada februarie – mai 2020 inculpatul R.D.C. a infiintat si intretinut o cultura ”indoor”, plantele fiind cultivate intr-un apartament situat pe raza municipiului Satu Mare.

La data de 18.05.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Satu Mare au efectuat doua perchezitii domiciliare, ocazie cu care au fost gasite si ridicate un numar de 17 plante de cannabis in diferite stadii de dezvoltare, in cantitate de aproximativ 6 kg masa verde, aproximativ 700 de grame de materie vegetala uscata (muguri), ambalata in pungi tip ziplock si in cutii, 2 instalatii speciale destinate cresterii plantelor de cannabis in conditii ”indoor”, prevazute cu ventilatoare, dispozitive de climatizare si lampi UV, un cantar electronic de mare precizie, 2 dispozitive de maruntit (grindere), 3 telefoane mobile, precum si sumele de 27.000 Euro si 3.686 lei.

Cu ocazia efectuarii perchezitiilor domiciliare, intr-unul dintre apartamente au fost identificati si suspectii M.A.V. si N.V.C., acesta din urma incercand sa fuga din apartament sarind pe geam, fiind prins si imobilizat, constatandu-se cu ocazia legitimarii acestuia ca este lucrator de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.

“Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei a demarat procedura de cercetare prealabila a lucratorului in cauza, conform Legii 360 din 2002, privind statutul politistului, urmand ca la final sa fie luate masurile legale ce se impun”, se precizeaza intr-un comunicat al ITPF Sighetu Marmatiei. 

In cursul zilei de astazi, inculpatul R.D.C. urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Deocamdata, anchetatorii vor sa stabileasca motivele prezentei ofiterului de politie in mijlocul plantatiei de cannabis indoor…

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Satu Mare, precum si al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Judetean de Jandarmi Satu Mare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (V.E.)

Leave a Reply