DISCRIMINARE. Manelistii, repusi in drepturi, la Timisoara! Primarul Nicolae Robu, sanctionat cu avertisment de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii

Primarul Timisoarei a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu avertisment contraventional, dupa ce, in toamna anului trecut, a interzis manelele pe domeniul public.


“Intentia de a interzice expres difuzarea si interpretarea de manele pe spatiul public din Timisoara de catre Institutia Primarului municipiului Timisoara, reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) si art. 15 din O.G. 137/2000, republicata. S-a aplicat sanctiunea avertismentului contraventional”, se mentioneaza in decizia CNCD.

In 26 noiembrie 2019, primarul Nicolae Robu a emis o Nota interna prin a anuntat ca se interzice interpretarea si difuzarea manelelor si folosirea gratarelor in aer liber, pe domeniul public din Timisoara, precum si practica anuntarii de dedicatii.

Ulterior, Robu a anuntat un sondaj pe acest subiect, care a starnit numeroase paralele ironice din partea internautilor, precum “Cand o sa fiu primar al Timisoarei o sa interzic oamenii cu numele Nicolae Robu” sau “Traim in 2019 si domnul primar tocmai s-a intors in 1933”.

Primarul Nicolae Robu sustinea pe Facebook, intr-o postare intitulata “clarificari privind subiectul manele & mici”, ca respecta dreptul oricui la propriul gust muzical, indiferent care ar fi acesta, deci inclusiv dreptul la indragirea manelelor, ca respecta toti cetatenii, indiferent de gustul lor muzical, deci si pe cetatenii iubitori de manele si ca nu a interzis manelele in Timisoara, “asa ceva neputand nimeni face in democratie”.

“Atata tot ca am dispus interdictii de interpretare / difuzare a lor pe domeniul public in spatiile deschise, cum ar fi Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Unirii, Piata Sf. Gheorghe, Piata Traian, Parcul Rozelor, Parcul Justitiei, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Botanic si Parcul Copiilor”, a precizat Robu Robu.

La acest moment, la Timisoara este in vigoare un ordin al primarului care interzice manelele si gratarele cu mititei la evenimentele publice organizate de primarie. Este de asteptat ca, dupa decizia CNCD, dispozitia sa fie anulata. (Mara Ion)

Leave a Reply