In cladirile de birouri dezvoltate de Compania IULIUS, masuri ample de preventie a raspandirii Covid-19 si strategii de operare. VEZI care este noua definitie a sigurantei in spatiile office (P)

In componenta office a proiectelor din portofoliul companiei IULIUS este implementat un plan de masuri extinse, pentru a mentine un mediu cat mai sigur.


De la operatiuni tehnice de optimizare a calitatii aerului si actiuni permanente de dezinfectie, pana la reguli de distantare sociala si comportament responsabil, toate se regasesc in noua normalitate din cladirile office clasa A dezvoltate sub brandul United Business Center in Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca.

Imobilele office din portofoliul IULIUS au fost functionale in permanenta si au asigurat in mod proactiv conditii de siguranta, chiar daca numarul celor care si-au desfasurat activitatea in spatiile de birouri a fost semnificativ mai redus. Masurile au fost suplimentate cu noi proceduri si reguli, pregatind revenirea la birou a celor care au optat pentru work from home pe timpul starii de urgenta.

„Am analizat cu maxima atentie intregul context, evolutia epidemiologica si recomandarile specialistilor, pe care le-am coroborat cu experienta noastra de peste 10 ani in operare pe piata office pentru a pune la punct un plan amplu de masuri, capabil sa mentina un nivel optim de siguranta pentru comunitatea United Business Center.

Suntem in continuare precauti si monitorizam impactul acestor masuri asupra activitatii, astfel incat sa putem actiona rapid si eficient in cazul in care situatia o va impune. Credem ca experienta lucrului la birou este mai mult decat necesara si un stimulent pentru confortul angajatilor, iar in aceasta perioada intreaga activitate se va concentra pe responsabilitate si siguranta”, a declarat managementul United Business Center.

Planul de actiune in combaterea riscului epidemiologic din cladirile United Business Center are la baza trei principii generale: optimizarea parametrilor tehnici, intensificarea si permanentizarea actiunilor de dezinfectie sau protectie si respectarea regulilor de distantare sociala.

Astfel, instalatiile de ventilatie sunt setate pentru a introduce in permanenta aer proaspat, tratat, in proportie de 100%, fara functia de recuperare. Actiunile de dezinfectie prin nebulizare (proces ce asigura inclusiv dezinfectia sistemelor de ventilatie) se realizeaza periodic, iar operatiunile punctuale aplicate in cazul suprafetelor de contact sunt permanente, atat in timpul programului de functionare, cat si dupa.

In pachetul masurilor de protectie sunt incluse aplicarea foliilor nanoseptice in punctele de contact direct (panou comanda lifturi, manere usi etc.), amplasarea la intrari a covoarelor profesionale impregnate cu substante active si a dispenserelor de dezinfectant, instalarea unor panouri de protectie la receptiile cladirilor, delimitarea fluxului de intrari/iesiri si implementarea unor noi protocoale de acces in cladiri. In plus, purtarea mastii de protectie este obligatorie in incinta cladirii. 

Angajatii care isi desfasoara activitatea in cladirile United Business Center sunt informati cu privire la mentinerea unui comportament responsabil, inclusiv in privinta recomandarilor ce vizeaza normele de igiena, conduita, prevenţie si distantare sociala. Accesul in lifturi este limitat in functie de capacitatea acestora, iar zonele de asteptare sunt marcate pentru a pastra distanta minima de protectie.

„Prin implementare acestor masuri continuam sa mentinem parametrii de confort si siguranta la un nivel ridicat. Desigur, acestea sunt dublate prin demersurile individuale ale fiecarei companii, in functie de strategia proprie si cu respectarea recomandarilor autoritatilor competente. Pastram o comunicare activa cu partenerii nostri, carora le-am pus la dispozitie si un ghid de recomandari, si suntem pregatiti sa ii sprijinim in adaptarea spatiilor de lucru la noile cerinte. Cladirile noastre prezinta avantajul unor suprafete generoase, cu o medie de 10 – 12 mp/angajat, care permit reorganizarea acolo unde se va impune acest lucru. Observam o preocupare continua in randul companiilor privind revenirea la birouri si o abordare pozitiva si optimista. Toate eforturile sunt orientate catre un deziderat comun, acela de a oferi un mediu de lucru sigur”, au mai spus managerii United Business Center.

DESPRE UNITED BUSINESS CENTER

Compania IULIUS este singurul dezvoltator roman de proiecte mixed-use, cu o experienta de peste 20 de ani in real estate. Totodata, reprezinta cel mai prolific dezvoltator si operator de spatii office din afara Capitalei si se afla in topul celor mai importanti investitori din domeniu la nivel national.

Pe segmentul office, compania are in portofoliu 12 cladiri de birouri clasa A operationale, in Timisoara, Iasi si Cluj-Napoca, cu o suprafata totala inchiriabila de 146.200 mp. Proiectele de birouri ale companiei IULIUS sunt realizate sub brandul national United Business Center si sunt integrate in ansambluri cu functiuni mixte.

In Palas Iasi sunt sase cladiri office cu o suprafata inchiriabila de 70.000 mp, in Iulius Town Timisoara sunt trei cladiri cu o suprafata totala de 50.000 mp (a patra cladire este in constructie, UBC 0 – 52.000 mp, cea mai inalta cladire de birouri din Romania), iar in proximitatea Iulius Mall Cluj sunt alte trei cladiri, cu o suprafata de 26.200 mp. Din comunitatea United Business Center fac parte peste 60 de companii multinationale, cu peste 15.000 de angajati.

Toate cladirile office din portofoliu sunt proiectate si construite in conformitate cu normele LEED si dispun de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a creste eficienta costurilor la utilitati si confortul chiriasilor. (I.P.)

 

Leave a Reply