VIDEO. Un barbat a fost imobilizat violent si incatusat de politisti, in fata unui supermarket Kaufland, din cauza ca a refuzat termoscanarea

Un scandal urias a avut loc in fata unui supermarket Kaufland din Bucuresti, dupa ce trei persoane, doi barbati si o femeie, au refuzat sa le fie verificata temperatura de catre agentul de paza si, in consecinta, nu li s-a permis accesul in magazin.


“Nu va permit sa ma scanati. Conform legilor din Romania, ca sa faceti lucrul acesta, trebuie sa aveti acceptul meu scris. Este o procedură medicala. Nu aveti nicio pregatire medicala sa faceti lucrul acesta. Dumneavoastra sunteti paznic”, a protestat femeia.

Potrivit unui comunicat al politiei, cele trei persoane au inceput sa se manifeste violent, motiv pentru care paznicii au solicitat interventia organelor de ordine. Imediat, la fata locului au venit 8 politisti, cu trei autospeciale.

La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal in derulare, intr-un centru comercial din sectorul 5. La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Sectiei 24 Politie, care au identificat trei persoane, doi barbati si o femeie, care se manifestau violent, pe motiv ca nu li s-ar fi permis accesul in magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”, a transmis, joi, Politia Capitalei.

Sursa citata a precizat ca, la momentul in care politistii le-au solicitat sa se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante si au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate si conduse la sediul subunitatii de politie.

Persoanele au fost sanctionate contraventional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal si impiedicarea interventiei politistilor in indeplinirea obligatiilor de serviciu”, a mai transmis Politia Capitalei.

Pe de alta parte, conducerea Kaufland a sustinut ca incidentul ar fi fost regizat, intrucat persoanele care au facut scandal erau echipate cu microfon si erau insotite de un cameraman.

„Incidentul a fost regizat cu scopul de a crea senzational, cele doua persoane purtand microfon si fiind insotite de un cameraman profesionist.Va confirmam ca agentii de paza au respectat procedurile, ce includ contactarea autoritatilor competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate si nerespectare a legii. 

Indemnam clientii sa respecte masurile de protectie la cumparaturi, sa isi pastreze calmul si sa puna sanatatea lor si a celorlalti pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni raspandirea virusului si suntem in permanent contact cu autoritatile”, se mentioneaza intr-un punct de vedere emis de conducerea supermarketului.

Pe durata starii de alerta, persoanele sunt obligate sa poarte masca de protectie in spatiile inchise, iar accesul in magazine, institutii si alte locatii inchise se face dupa ce se masoara temperatura. (G.G.)

One thought on “VIDEO. Un barbat a fost imobilizat violent si incatusat de politisti, in fata unui supermarket Kaufland, din cauza ca a refuzat termoscanarea

  1. cu regia asta a-ti reusit sa inghesuiti vreo 20 de oameni care se uitau

Leave a Reply