Heroina in valoare de 1,5 milioane de euro descoperita in bagajele unui bulgar care voia sa intre in Romania! Carausul a fost retinut de procurorii DIICOT

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala au dispus, astazi, retinerea pentru 24 de ore a unui cetatean bulgar, in varsta de 38 de ani, acuzat de savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de mare risc si trafic international de droguri de mare risc.


In cauza s-a stabilit ca, la data de 24 mai 2020, in jurul orei 16,30, inculpatul S.I. s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, pe sensul de intrare in Romania, venind din Bulgaria, la volanul unui autocamion.

Cu ocazia efectuarii controlului specific, politistii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit in cabina autocamionului, intr-o geanta de voiaj ascunsa printre bagaje si sacose cu mancare, mai multe pachete ce contineau aproximativ 50 kg de heroina, cu o valoare de piata de aproximativ 1.500.000 euro.

Cetateanul bulgar a declarat politistilor ca geanta de voiaj nu ii apartine si ca i-ar fi fost data de un prieten, care l-ar fi rugat sa o duca in Elvetia. Heroina a fost ridicata de catre politistii BCCO Craiova si trimisa, spre expertiza, la Laboratorul de Analiza si Profil al Drogurilor din cadrul IGPR.

Tirul a fost parcat la sediul Politiei de Frontiera Dolj, iar in cursul zilei de astazi, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova. (V.E.)

Leave a Reply