Liviu Dragnea nu mai vrea la inchisoare! O noua contestatie la executare, sustinuta prin videoconferinta, respinsa de judecatorii Curtii Supreme

O noua contestatie la executare depusa la instanta de Liviu Dragnea, fostul presedinte al PSD, a fost respinsa, astazi, de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Fostul lider maxim al social-democratilor a fost audiat prin videoconferinta, insa pledoaria sa in favoarea eliberarii din inchisoare a fost marcata de mai multe probleme tehnice.


Dupa mai multe ore de deliberari, magistratii au respins ca nefondata cererea lui Dragnea, dar au anuntat si decizia de a sesiza CCR pentru a stabili constitutionalitatea unui articol, ceea ce i-ar putea permite fostului lider PSD sa faca o noua cerere de eliberare.

„Respinge, ca nefondata, contestatia declarata de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronuntata de Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 11/1/2020. (…) Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 598 alin. (1) lit. c) teza a II-a din Codul de procedura penala formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu in dosarul nr. 393/1/2020”, a decis, luni, ICCJ.

Aparatorii fostului demnitar PSD au invocat, drept temei pentru sustinerea contestatiei, o decizie a Curtii Costitutionale din 10 octombrie 2019, prin care s-a stabilit ca nu s-a respectat articolul privind specializarea completelor de la fond.

„Din pacate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost si urmeaza sa faca o adresa catre Inalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din pacate, nu am prea inteles mare lucru. Dansul a sustinut, in esenta, asta a spus, ca se afla intr-o detentie nelegala”, a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Dragnea.

Reamintim ca Liviu Dragnea a fost condamnat, anul trecut, la 3 ani si 6 luni de inchisoare in dosarul angajarilor fictive. Fostul lider PSD se afla incarcerat la Penitenciarul Rahova. (V.E.)

 

Leave a Reply