Atac MAFIOT! Procurorii din Timisoara au deschis un dosar penal, dupa ce BMW-ul avocatului Carin Antonescu a fost incendiat cu un cocktail Molotov

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au deschis un dosar penal pentru distrugere, dupa ce BMW-ul unui avocat din Baroul Timis a luat foc, luni seara, pe o straduta pietonala din apropierea Palatului Dicasterial, chiar sub geamul biroului prim-procurorului Claudia Irina Chivu.


Dupa ce, initial, s-a avansat ipoteza unui scurtcircuit electric, care ar fi dus la izbucnirea flacarilor de sub limuzina avocatului Carin Antonescu, ulterior, in momentul in care masina a fost ridicata pentru a fi transportata in service, s-a descoperit un indiciu care contureaza ipoteza unui atac mafiot, a unui mesaj venit, probabil, din zona gruparilor interlope din oras.

Este vorba despre resturile unei sticle incendiare, un asa-zis cocktail Molotov, care a fost aruncat sub limuzina de lux. De altfel, avocatul a confirmat, intr-o interventie la Antena 3, ca exista o inregistrare video in care a fost surprins momentul atacului: un individ a filat cateva minute zona, iar la un moment dat s-a apleacat si a aruncat un obiect sub masina, dupa care dispare de la locul faptei, folosind o bicicleta.

Potrivit unor surse din lumea justitiei, aceasta reglare de conturi ar putea avea legatura cu faptul ca avocatul Carin Antonescu este aparatorului fostului politist Dragan Ilin, un membru de incredere al gruparii interlope conduse de Lucian Boncu, acuzat de marturie mincinoasa si consum de droguri.

Reamintim ca Dragan Ilin – dat afara din politie recent – a colaborat cu procurorii DNA pentru prinderea in flagrant de luare de mita a lui Nicu Mihaitoaia, fost politist judiciarist la DIICOT Timisoara, condamnat la 6 ani de inchisoare si disparut inainte de trimiterea la inchisoare, care era un colaborator apropiat al lui Sorin Udrea, alt interlop celebru, dintr-o grupare adversa.

“Intr-adevar, s-a constituit un dosar penal si se efectueaza cercetari in rem cu privire la infractiunea de distrugere, urmand sa se stabileasca imprejurarile in care a luat foc masina domnului avocat. De regula, intotdeauna cand este vorba despre autovehicule care au fost afectate de incendii, se deschid dosare penale, pentru stabilirea imprejurarilor in care s-au produs faptele. Ulterior, procurorii pot dispune clasarea cauzei, renuntarea la urmarire penala sau trimiterea in judecata.

In acest caz, daca pe parcursul cercetarilor apar elemente care presupun o alta incadrare penala a faptei, infractiuni care au legatura cu crima organizata, procurorul de caz are obligatia declinarii de competenta si sa trimita dosarul la alte unitati de parchet, chiar si la DIICOT”, ne-a declarat procurorul Todea Laurentiu Mirel, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Desi am incercat sa obtinem si o opinie din partea avocatului Carin Antonescu, acesta a refuzat sa ne raspunda atat la apelurile telefonice, cat si la mesaje. (G.I.)

Sursa foto: pressalert.ro

Leave a Reply