Dosar penal pentru un barbat fara adapost, care a cerut sa fie plasat in carantina pentru a-si face “rost” de o cazare. Acesta a mintit ca a revenit din Anglia, dintr-o zona rosie a Covid-19

Un barbat fara locuinta din Targoviste, care voia sa fie plasat in carantina pentru a avea un acoperis deasupra capului, s-a ales cu dosar penal pentru ca mintit medicii ca s-ar fi intors din Anglia, dintr-o zona rosie a Covid-19.


In data de 27.05.2020, la Parchetul de pe langa Judecatoria Targoviste s-a inregistrat un dosar penal avand ca obiect comiterea infractiunii de fals in declaratii, prev. de art. 326 Cod penal, constatandu-se ca in ziua de 11.05.2020 o persoana de sex masculin s-a prezentat la U.P.U. Targoviste pentru consult medical, ocazie cu care le-a declarat cadrelor medicale ca s-a intors din Anglia in data de 02.05.2020.

In lipsa unei locuinte, persoana in cauza a urmarit prin declararea necorespunzatoare adevarului, in sensul ca a revenit in tara din zona rosie, sa fie introdusa in carantina institutionalizata.

In urma celor declarate, cadrele medicale au actionat conform protocolului DSP, impunandu-se carantina de 14 zile”, se arata intr-un comunicat al PJ Targoviste. (V.E.)

 

Leave a Reply