Ce amenzi a primit premierul Ludovic Orban, dupa ce a fost prins ca bea, fumeaza si nu poarta masca de protectie

Premierul Ludovic Orban a fost nevoit sa achite, astazi, 30 mai, doua amenzi maxime, in valoare cumulata de 3.000 de lei, pentru fumat si nepurtarea mastii de protectie in spatii inchise, a anuntat Guvernul.


„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astazi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, doua amenzi in valoare cumulata de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevazut de lege, pentru fumat si nepurtarea mastii in spatii inchise”, au transmis reprezentantii Guvernului.

Premierul Ludovic Orban a primit doua amenzi din cauza pozei care a circulat in spatiul public.

Seful Guvernului considera ca regulile trebuie respectate in aceeasi masura de catre orice cetatean, indiferent de pozitia pe care o ocupa, iar in cazul in care acestea sunt incalcate trebuie aplicate sanctiunile stabilite de lege, fara a face distinctie.

„Este o poza de ziua mea, dupa ora 15 ca eram cu mai multi colegi de-ai mei, mi-au facut o surpriza şi au venit sa-mi ureze la multi ani. Dupa ce au venit i-am servit, vedeti ca sunt farfurii pe masa. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul ca nu purtam masca se datora in primul rand faptului ca eram dupa ce mancasem şi ii servisem pe colegi cum e firesc “, a explicat, vineri seara, premierul Ludovic Orban.

In acest context, nu este lipsit de interes sa reamintim faptul ca, in 3 ianuarie 2017, premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu, a fost surprins fumand in biroul lui Liviu Dragnea din cladirea Parlamentului, insa nu a primit nicio sanctiune, dupa ce a oferit o explicatie de criza, precum ca a fost vorba despre o tigara electronica (foto 2).

Atat pompierii, cat si politistii au raspuns celor care au sustinut faptul ca premierul de atunci trebuia sanctionat cu amenda intre 100 si 500 de lei, pentru ca a fumat intr-un spatiu public, ca “nu se implinesc conditiile pentru aplicarea unei sanctiuni, deoarece nu a existat un reprezentant din cadrul institutiei noastre care sa constate o eventuala incalcare a normelor legale”. Este posibil ca, de aceasta data, in biroul lui Orban sa fi fost prezent, incognito, un politist sau un pompier… (M.I.)

Leave a Reply