ZOOM. Finala concursului de arhitectura „Hans Fackelmann” de la Timisoara, transferata in mediul online! Participa 35 de elevi de clasa a XII-a, de la licee din toata tara (P)

Facultatea de Arhitectura si Urbanism din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara organizeaza, astazi, 30 mai 2020, intre orele 9 – 15, etapa finala a concursului national de arhitectura „Hans Fackelmann”.


Pentru evitarea expunerii participantilor la riscurile asociate cu raspandirea COVID-19, conducerea facultatii a decis desfasurarea acesteia in mediul online, prin platforma de comunicare audio-video Zoom.

Etapa finala a competitiei este alcatuita din doua componente:

1) O proba practica de desen care presupune rezolvarea cerintelor subiectului lansat in ziua respectiva si avand ca tema de studiu elemente de arhitectura intr-un context dat. Proba practica are scopul de a surprinde gandirea logica si creativa a candidatului, precum si competentele acestuia in materie de reprezentare grafica;

2) Un interviu care va consta intr-o discutie live de tip intrebari si raspunsuri pe baza elementelor prezentate in portofoliul transmis in etapa de calificare.

In perioada 30 mai – 6 iunie 2020 se va realiza jurizarea lucrarilor, rezultatele finale urmand sa fie afisate in 6 iunie, la ora 12.

Pentru etapa finala a concursului s-au calificat 35 de elevi de clasa a XII-a din toata tara, chiar si din judete mai indepartate precum Neamt, Maramures, Satu Mare, Bistrita sau Olt.

In acord cu Metodologia de organizare si desfasurare a concursului de admitere la ciclul de studii universitare de licenta la Universitatea Politehnica Timisoara, sesiunea iulie 2020, candidatii la studiile universitare de licenta in UPT care au obtinut locurile I, II si III la concursul de arhitectura „Hans Fackelmann” pot fi admisi in UPT fara concurs de admitere, cu conditia, insa, a promovarii examenului de bacalaureat. (I.P.)

Leave a Reply