Liderul PMP Timis va vota pentru prelungirea starii de urgenta, in timp ce pro-romanul Victor Ponta spune ca “nu trebuie sa fim tinuti in lesa”

Prelungirea starii de alerta devine, pe zi ce trece, un nou test electoral pe care trebuie sa-l treaca partidele mari si mici, in avanpremiera alegerilor locale din acest an.


In acest context, desi PSD a anuntat ca nu va vota pentru inca 30 de zile de restrictii pentru romani, anunt ce inseamna, in proportie de 90 %, ca dorinta presedintelui Klaus Iohannis nu va fi indeplinita, PMP continua sa sprijine partidul aflat la putere.

“Voi vota pentru prelungirea starii de alerta, pentru ca, noi, politicienii, trebuie sa fim atenti la ce spun medicii, specialistii recunoscuti in acest domeniu. S-a transmis un semnal de alarma, masurile de ridicare a restrictiilor trebuie sa fie graduale, pentru a se evita revenirea si inmultirea cazurilor de Covid-19. Trebuie analizat foarte bine care dintre cele doua urgente ale Romaniei, starea de alerta sau relansarea economiei, pentru ca amandoua sunt urgente, au prioritate cand vorbim despre interesul nostru, al tuturor, al cetatenilor”, a declarat liderul PMP Timis, deputatul Cornel Samartinean, pentru TV Europa Nova.

In acest context, martie seara, la Digi 24, Victor Ponta, presedintele Pro Romania, a declarat, din nou, va partidul sau va vota impotriva prelungirii starii de alerta. ”Eu nu fac parte din categoria oamenilor care nu cred ca exista coronavirus. Nu, dimpotriva, eu cred ca COVID-19 e o chestiune foarte serioasa. Port masca, respect regulile de distantare, dar nu cred ca trebuie sa fim tinuti in lesa”, a declarat fostul premier.

De asemenea, purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a anuntat ca “in acest moment, cu argumentele date de presedinte, decizia PSD este de a nu vota, in continuare, starea de alerta”, iar presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a transmis ca formațiunea pe care o conduce ”nu va vota aceasta prelungire la prelungire”. (Mara Ion)

Leave a Reply