RECORD. A scapat de Covid-19, dar a fost la un pas de infarct cand a primit factura spitalizarii. “M-am simtit vinovat ca am supravietuit!”

Un american care a stat doua luni in spital, bolnav de Covid-19, a primit factura spitalizarii: 1,1 milioane de dolari. Din fericire, s-ar putea sa nu trebuiasca sa plateasca nimic din factura lunga de 181 de pagini.


Michael Flor, 70 de ani, era cunoscut opiniei publice drept pacientul Covid-19 cu cea mai lunga spitalizare, 62 de zile. El a fost de mai multe ori la un pas de moarte – la un moment dat medicii i-au sunat familia, sa-si ia ramas bun, scrie Seattle Times.

In cele din urma, barbatul s-a insanatosit si a parasit spitalul, insa, povesteste el, a fost aproape sa moara din nou, de inima, cand a vazut factura spitalizarii: 1,1 milioane de dolari, cheltuieli defalcate pe 181 de pagini.

Din fericire pentru el, este asigurat Medicare, ceea ce acopera majoritatea costurilor. In plus, fiind pacient Covid-19, s-ar putea sa nu plateasca nimic, guvernul american finantand sistemul de sanatate cu peste 100 de miliarde de dolari, pentru a ajuta la acoperirea costurilor cu tratamentul pacientilor Covid-19.

Defalcat, cheltuielile sale arata astfel:

  • internarea la Terapie intensiva: 9.736 de dolari pe zi. 42 de zile la izolare au costat 408.912 dolari
  • ventilator mecanic: 2.835 de dolari pe zi. Inmultit cu 29 de zile, egal 82.215 dolari
  • aproximativ un sfert din factura – costul medicamentelor
  • 2 zile in care organele interne (inima, rinichi, plamani) aproape i-au cedat si a fost cel mai aproape de moarte, aproximativ 100.000 de dolari (defalcati pe 20 de pagini).

In total, aproape 3.000 de cheltuieli enumerate pe cele 181 de pagini, circa 50 pe zi.

Michael Flor le-a spus jurnalistilor ca a fost uimit de reactia sa cand a vazut factura: “M-am simtit vinovat ca am supravietuit. M-am intrebat de ce eu? Ma uitam la costurile alea si sentimentul de vinovatie imi crestea”.

Din fericire pentru el, cel mai probabil nu va trebui sa plateasca nimic din buzunarul propriu, iar costurile vor fi acoperite de asigurarea medicala si de fondurile guvernamentale puse la dispozitia sistemului de sanatate pentru pandemia Covid-19. (G.G.)

Leave a Reply