O tanara in varsta de 17 ani, incendiata de un barbat pe care l-a cunoscut pe Facebook. “Indragostitul” avea cinci condamnari pentru crima si era eliberat din inchisoare inainte de termen

Un criminal cu cinci condamnari la activ, eliberat din inchisoare inainte de termen, a incendiat, vineri seara, o tanara in varsta de 17 ani, din Drobeta Turnu Severin, pe care o cunoscuse pe Facebook.


Victima a depus o plangere impotriva lui pentru viol si agresiune, chiar saptamana trecuta, gest care l-a enervat la culme pe infractor, care a decis sa se razbune.

Acesta s-a deplasat la locuinta fetei, a stropit-o cu benzina si i-a dat foc. Victima a fost salvata de la carbonizare de fratele ei minor, care a stins flacarile. Individul a fost prins de politie si este cercetat pentru tentativa de omor.

„Este vorba despre un barbat de 45 de ani, intr-o relatie inca nestabilita concret cu o fata de 17 ani. Corespondau pe o retea sociala si din motive inca necunoscute a mers la locuinta ei si, dupa ce a stropit-o cu benzina, i-a dat foc. Din concluziile medico-legale preliminare rezulta ca leziunile provocate de arsuri ar necesita pentru vindecare 40-45 de zile de ingrijiri medicale, cu punerea in pericol a vietii”, a declarat pentru Mediafax, Petrica Cercel, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.

Din primele concluzii ale anchetei reiese ca a intervenit fratele victimei, tot minor, care a reusit sa stinga focul. Barbatul a fost identificat si se afla in custodia Politiei.

Fata a fost internata in spital in urma arsurilor suferite.

„Starea tinerei este destul de grava. Ea a ajuns in cursul noptii la noi, la Spitalul Judetean. S-a facut toaleta primara chirugical, a fost intubata la UPU si mutata la reanimare”, a declarat Radu Iman, medic chirurg la SJU Drobeta Turnu Severin.

Acesta a precizat ca tanara a fost preluata cu elicopterul pentru a fi dusa la Craiova, deoarece spitalul din Drobeta Turnu Severin nu are compartiment special pentru mari arsi.

„Este suprafata foarte mare, 80-90 la suta. Practic, fata a fost incendiata. S-a aruncat benzina pe ea si s-a dat foc. Arsurile sunt de gradul 1 si 2, si 3, din ce am putut evalua la prima vedere. S-ar putea sa fie si mai profunde. Dar, oricum, suprafata este foarte foarte mare. Este in stare critica, este intubata, ea acum respira cu aparatele”, a adaugat Iman. (V.E.)

Leave a Reply