Toate magazinele din Iulius Town Timisoara s-au redeschis. Sistem video online de verificare a gradului de ocupare si alte peste 40 de masuri de siguranta (P)

Prima zi dupa reluarea activitatii in Iulius Town Timisoara a trasat o noua directie pentru shopping, definita de precautie. Toate magazinele din proiectul mixt si-au reluat activitatea.


Masurile de siguranta includ de la actiuni permanente de dezinfectie, implementarea unui program de traking in mall si sistem video online de verificare a gradului de ocupare, pana la reorganizarea fluxurilor de acces, optimizarea calitatii aerului si purtarea obligatorie a mastilor.

In cele cinci mall-uri din portofoliul companiei IULIUS (Iulius Town Timisoara, Palas Iasi si reteaua Iulius Mall din Cluj-Napoca, Suceava si Iasi), reluarea activitatii tuturor celor peste 1.000 de retaileri s-a realizat fara impedimente.

Regula generala este responsabilitatea, atat din partea retailerilor, care s-au pregatit pentru desfasurarea optima a activitatii si adaptarea la noul context, dar si in randul clientilor, care au respectat masurile de siguranta si distantare fizica.

„Ne bucuram sa revedem mall-urile animate. Ne-am pregatit cu totii pentru acest moment si avem convingerea ca prin toate actiunile noastre si ale retailerilor putem sa oferim publicului siguranta pe care o cauta in acesta perioada. Am intensificat in aceasta perioada comunicarea cu retailerii si am gasit intelegere si sustinere din partea lor, astfel incat procentul de redeschidere a spatiilor inchiriate din cele cinci mall-uri din portofoliul IULIUS a fost de 100%.

Mai mult decat atat, suntem optimisti pentru viitor, in contextul in care in urmatoarea luna avem peste 10 inaugurari de branduri internationale, unele in premiera in regiunile in care suntem prezenti, care erau planificate pentru perioada in care am avut restrictii. Continuam sa monitorizam evolutia intregului context, astfel incat sa operam la parametri optimi”, a declarat Sebastian Mahu, Head of Asset Management IULIUS.

Pe langa shopping, puncte de atractie au fost si parcurile incadrate in proiectele mixed-use din portofoliu, dar si terasele cu deschidere spre gradini. „Avantajul proiectelor noastre sta in conceptele mixte, care permit experiente multiple, prin integrarea parcurilor cu suprafete generoase si dezvoltarea la parterul cladirilor de birouri a unor functiuni complementare, cum sunt restaurantele, care dispun de terase amenajate inspre parc”, a adaugat Sebastian Mahu.

Compania IULIUS propune un pachet de peste 40 de actiuni de prevenire si masuri de distantare fizica implementate in reteaua nationala de mall-uri. Fluxurile de intrare/iesire sunt reorganizate diferentiat, iar la intrare sunt termoscannere pentru monitorizarea temperaturii, covoare profesionale impregnate cu substante active, dispensere cu dezinfectant si personal instruit pentru a monitoriza respectarea normelor de siguranta. Accesul este permis doar cu purtarea mastii de protectie, iar la intrari sunt amplasate automate de vending cu manusi, masti si dezinfectant.

Pentru mentinerea distantarii fizice, este implementat un sistem de tracking, care permite raportarea densitatii in timp real, si acces video online pentru vizualizarea gradului de ocupare pentru mall si parc,  capacitatea lifturilor este limitata, fluxul pe scarile rulante si fixe este diferentiat pentru urcare/coborare, iar in zonele de asteptare exista semnalistica ce evidentiaza pastrarea distantei.

Totodata, sistemul de ventilatie functioneaza cu un procent de 100% aer proaspat, fara recirculare. Se desfasoara actiuni permanente de dezinfectie, iar zonele de contact direct, cum sunt manerele usilor, sunt securizate cu folie nanoseptica cu functie de autocuratare.

In plus, actiunile de dezinfectie prin nebulizare se realizeaza saptamanal, fiind unul dintre cele mai eficiente procese, care actioneaza si pentru sistemele de ventilatie. De asemenea, pentru o buna informare a clientilor, pe toate suporturile media sunt afisate recomandarile pentru vizitatori, care vizeaza respectarea masurilor de siguranta si de distantare fizica. Mesajele ruleaza si prin intermediul sistemului radio intern.

Lista completa a masurilor este disponibila pe www.iuliustown.ro/siguranta.

Masuri de protectie au fost luate si pentru parcuri, acolo unde vor fi montate statii mobile de dezinfectie, iar bancile sunt dezinfectate in permanenta.

Leave a Reply