VIDEO. Cocaina si heroina de peste 1 milion de euro descoperite la Vama Bors. Cainele antidrog a indicat locul unde era ascunsa marfa

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, Sectia de Combatere a Traficului de Droguri, au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatului S.N., cetatean albanez, domiciliat in Romania, pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc si trafic intern de droguri de mare risc.


La data de 15.06.2020, in jurul orei 15,20, in baza consemnului instituit anterior, un lucrator din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera a anuntat organele de politie judiciara cu privire la faptul ca o persoana de sex masculin, cetatean roman, a fost identificata la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, sensul de intrare in tara dinspre Ungaria, conducand un autoturism de culoare gri, inmatriculat in Romania.

Astfel, procurorii DIICOT impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazilor de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti si Oradea si lucratori din cadrul I.G.P.F. – P.T.F. Bors au efectuat un control asupra autoturismului respectiv, in care se aflau mai multe cutii din carton ce contineau obiecte vestimentare si lenjerii pentru pat, fara a prezenta interes.

Intrucat exista suspiciunea ca in interiorul autoturismului sunt disimulate droguri, a fost solicitat sprijinul lucratorilor din cadrul Directiei Generale a Vamilor, respectiv a cainelui de serviciu.

In urma controlului, cainele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului masinii, in zona torpedoului.

S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locas special amenajat, disimulat in spatele cutiei torpedoului, unde au fost gasite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate in scotch de culoare maro, avand aceleasi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate in folie alimentara transparenta, ce contineau cantitatea de 4,5 kg de cocaina si peste 8 kg de heroina, cu o valoare totala de peste 1 milion de euro.

Drogurile ar fi fost procurate din Belgia si ar fi fost transportate pe ruta Belgia – Franta – Austria – Ungaria – Romania si ar fi urmat sa fie preluate, in tara, de catre cetateanul albanez.

In cursul aceleiasi zile, procurorii DIICOT – Structura Centrala impreuna cu ofiterii de politie judiciara din cadrul BCCO Bucuresti au efectuat o actiune de prindere in flagrant a inculpatului S.N. in timp ce prelua autoturismul in care erau disimulate drogurile.

In cursul zilei de miercuri, Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor de arestare preventiva a albanezului si a emis un mandat pentru o perioada de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (V.E.)

Leave a Reply