Restrictiile Covid-19 nu i-a tinut pe banateni departe de arta si cultura traditionala! VEZI o parte dintre castigatorii competitiilor online (P)

Activitatea Centrului de Cultura si Arta al Consiliului Judetean Timis a continuat si in perioada restrictiilor si a izolarii sociale impuse de pandemia de Covid-19. Starea de urgenta sanitara nu ne-a tinut decat fizic departe de spectatori si colaboratori.


In perioada martie – iunie, Centrul de Cultura si Arta a organizat nu mai putin de 4 competitii online.

Concursurile de interpretare vocala ”Din Banat la noi acasa” si de interpretare instrumentala ”Cant cu drag la tot Banatul” s-au adresat tinerilor muzicieni pasionati de folclorul banatean si au urmarit pastrarea si valorificarea traditiilor muzicale din zona de vest a tarii.

Concursul national de arte plastice #Acasa i-a vizat pe artistii pasionati de fotografie, pictura, grafica si sculptura, iar ”Din casa banateanului” a fost competitia care a urmarit valorificarea artei si culturii traditionale din Banat.

Competitiile au fost organizate pe categorii de varsta, iar castigatorii premiilor 1, 2 si 3 au primit diplome digitale. Ceilalti concurenti au primit de asemenea diplome de participare.

Castigatorii care au impresionat juriul online sunt Darius David, locul I, categoria intrumental, Eduard Bulciu, locul I, categoria instrumente, Cristian Fota, locul I, fotografie, si colecia Molnar Geza, cu un vas maghiar.

In total, peste 200 de persoane s-au inscris la aceste competitii derulate in spatiul online, si peste 50 de mii de oameni au urmarit si apreciat paginile de Facebook ale Ansamblului Profesionist Banatul, Scolii de Arte si Serviciului de Cultura Traditionala. (I.P.)

Leave a Reply