PERCHEZITII. O firma “fantoma” din Timis, vizata intr-un dosar de evaziune fiscala intrumentat de politistii din Olt

Politistii efectueaza, marti, peste 20 de perchezitii, in mai multe judete din tara, printre care si Timis, intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu de 550.000 de lei.


Potrivit unui comunicat al IGPR, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice din Olt efectueaza 22 de perchezitii, in judetele Bihor, Mehedinti, Valcea, Timis, Arad, Calarasi, Vaslui, Caras-Severin, Maramures si Mures, intr-un dosar de evaziune fiscala.

“In fapt, in perioada 2012-2016, o societate comerciala cu sediul din judetul Olt ar fi inregistrat in evidenta contabila operatiuni nereale constand in achizitii de mobilier urban de la 14 societati comerciale cu un comportament fiscal ,,tip fantoma”. Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit si a TVA catre bugetul de stat, in suma de aproximativ 550.000 de lei”, se precizeaza in comunicat.

De asemenea, arata sursa citata, societatea respectiva ar fi emis facturi de livrare a bunurilor catre 22 de beneficiari din tara, existand suspiciuni ca acestea nu ar fi fost livrate in totalitate, desi platile au fost efectuate. (V.E.)

Leave a Reply