CCIA Timis anunta reluarea sesiunilor de intruire gratuite in cadrul proiectului transfrontalier Romania – Serbia destinat pietei muncii (P)

In calitate de partener al Proiectului “Sa valorificam piata muncii din Banat prin nevoi realiste”, finantat prin Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Serbia, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis reia inscrierile la sesiunile de instruire pentru un numar de 40 persoane din grupul tinta, respectiv persoane care nu au un loc de munca sau aflate in cautarea unui loc de munca.


Proiectul vizeaza identificarea unui echilibru al pietei fortei de munca din zona transfrontaliera, urmarea ratei ridicate a somajului in Serbia si a lipsei de forta de munca in partea de vest a Romaniei.

Prima sesiune de intruire s-a desfasurat in cursul lunii martie a.c. si a reunit 20 de persoane. Cea de-a doua sesiune de instruire se va desfasura dupa cum urmeaza:

Cursuri pentru persoane care doresc sa isi infiinteze propria afacere 

Perioada: 15 – 19 iulie 2020

Durata: 5 zile, 4 ore/ zi, orele 10 – 15

Numar de locuri disponibil: 20 persoane

Tematica:

  • Profiluri antreprenoriale (idei de afaceri cu potential, cresterea si declinul afacerilor, cerinte pentru competente personale si profesionale, educatie/formare, afaceri “verzi”);
  • Planificarea profitabila a afacerilor – domenii de interes, idei de afaceri, planul de afaceri;
  • Finantarea afacerii – planificarea bugetului, atragerea de investitori, fonduri pentru start up-uri;
  • Deschiderea unei afaceri in zona transfrontaliera – legislatie specifica, documente si autorizatii necesare;
  • Sanatatea si siguranta la locul de munca, discriminare;
  • Promovarea afacerii – online si offline – construirea de comunitati sociale si profiluri sociale de tip LinkedIn, You tube, FB), website-uri, tactici media;
  • Cultura, traditii si obiceiuri in zona transfrontaliera – importanta, nevoile si evaluarea capacitatii de identificare a similaritatilor si diferentelor culturale, credinte/norme si valori legate de afaceri, competente sociale si culturale ale antreprenorilor.

Loc de desfasurare: Universitatea Politehnica Timisoara, Facultatea de Management in Productie si Transport, str. Remus, nr. 14.

Mentionam ca in vederea asigurarii celor mai bune conditii de curs, vor fi respectate masurile de protectie si regulile de distantare sociala. (I.P.)

Nota: Informatii suplimentare la tel. 0372/185285, e-mail: rcolban@cciat.ro, Rafaela Colban – Coordonator Proiect CCIAT.

Leave a Reply