UBC 0. Cea mai inalta cladire de birouri din tara, din ansamblul mixt Iulius Town Timisoara, a ajuns la etajul 8! La finalizarea lucrarii, imobilul va avea 155 de metri si va costa 115 milioane de euro (P)

Cea mai inalta cladire de birouri din Romania, integrata in ansamblul mixt Iulius Town Timisoara, o investitie de peste 115 milioane de euro, prinde forma. Lucrarile s-au desfasurat intr-un ritm intens inclusiv in ultimele luni, toate echipele implicate in dezvoltare fiind active.


Astfel, United Business Center 0 (UBC 0) a ajuns la etajul 8 la nivel de structura, dupa ce mai bine de sase luni au fost necesare pentru lucrarile complexe aferente consolidarii, infrastructurii si fundatiei.

Proiectul reprezinta unul dintre cele mai solicitante santiere active din regiunea de vest a tarii, un generator pentru piata muncii si al oportunitatilor pentru businessurile din domeniu, mai ales in aceasta perioada.

Pana in prezent, aproximativ 30 de firme din arii de activitate conexe constructiilor au fost implicate in lucrarile de edificare, iar numarul lor se va dubla pana la finalizarea proiectului.

De asemenea, se estimeaza ca peste 1.000 de persoane vor lucra la inaltarea UBC 0. Termenul de finalizare al cladirii record va fi finalul anului 2021. „Intr-o perioada de incertitudine si cu provocari pentru toate domeniile de activitate, UBC 0 si-a continuat etapele de dezvoltare, in acelasi ritm.

Este rezultatul faptului ca portofoliul IULIUS nu se axeaza pe investitii speculative, ci pe parteneriate concrete si in consens cu cerintele pietei. Pe langa unicitatea conceptului, UBC 0 reprezinta si un pilon de sustinere a diferite specialitati in perioada de dezvoltare, acea provocare ce pune piata in miscare si care genereaza performanta locala”, a spus Laurentiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timisoara.

UBC 0, in cifre

Ce inseamna concret o cladire de 27 de etaje, 155 metri inaltime si 77.000 mp suprafata construita? In primul rand, lucrari de amploare si expertiza tehnica, iar apoi, o cantitate impresionanta de materiale. Peste 280 de piloti forati au fost necesari pentru sustinerea unei astfel de constructii, iar 43.500 de metri cubi de beton si peste 1.700 de tone de armatura se vor folosi pentru ridicarea cladirii. Comparativ, o astfel de cantitate de materiale poate fi echivalentul necesarului pentru constructia unei arene sportive de mari dimensiuni.

Pentru a asigura un aport de lumina naturala, imobilul va fi acoperit cu fatada integral din sticla. In total, peste 26.000 mp de sticla cu grad ridicat de eficienta termica vor asigura confort si economie de energie, dar si o panorama unica asupra Timisoarei, din orice unghi al cladirii.

Amprenta „verde” si panorama urbana, factori de atractie

Dotarile de care beneficiaza UBC 0 si facilitatile oferite prin integrarea in Iulius Town seteaza noi standarde pentru piata office din Romania si reprezinta parametri definitorii pentru companiile care isi doresc sa aiba sediul in cladirea simbol. Suprafete generoase si luminoase, care ajung pana la 2.000 mp pe nivel, cu tehnologii ultramoderne si solutii eficiente din punct de vedere energetic, conform standardelor pentru cladiri verzi, sunt o parte din atuurile imobilului.

„Interesul companiilor pentru birourile propuse de UBC 0, o cladire etalon nu doar in regiunea de vest, ci la nivel national, se bazeaza pe trei mari directii: parametri ridicati in materie de tehnologii implementate, flexibilitate si sustenabilitate, integrarea in cel mai amplu proiect mixt din Romania, cu toate facilitatile ce deriva, si unicitatea celui mai inalt imobil de birouri din tara. Avem deja semnate contracte de inchiriere inca din prima etapa de dezvoltare a cladirii, precum si negocieri, aspect care vorbeste despre calitatea si performanta portofoliului de spatii office al companiei IULIUS”, a adaugat Laurentiu Manea.

Birouri premium, centru de conferinte, hub medical si servicii, intr-un concept mixt, pe verticala

Dincolo de functiunea sa principala, care va consolida centrul de business cu peste 52.000 mp de spatii office premium, UBC 0 introduce un concept inedit pentru piata din Romania. La demisol si parter vor fi integrate magazine, restaurante si cafenele tematice, care sa faciliteze accesul imediat la servicii necesare zilnic. Etajul 1 va fi dedicat unui centru de conferinte cu sapte sali, iar alte doua etaje intermediare vor fi alocate unui hub medical, cu multiple specialitaţi.

UBC 0 va dispune de vestiare si dusuri pentru cei care vin la birou cu mijloace alternative de transport. Totodata, angajatii vor avea in imediata apropiere peste 450 de magazine, numeroase servicii, inclusiv cele ale institutiilor publice, gradinita si scoala primara, centru de fitness, un concept de cinema VIP, cu cina si film all inclusive, un food court generos, restaurante si cafenelele cu meniuri „business lunch”, peste 4.000 de spatii de parcare si 800 de spatii pentru biciclete etc.

La acestea se adauga si un program de fidelizare, care le ofera discounturi de pana la 30% la numeroase magazine si locatii din Iulius Town.

Despre Iulius Town Timisoara

Iulius Town Timisoara, dezvoltat de companiile IULIUS si Atterbury Europe, este cea mai mare investiţie din vestul tarii, in valoare totala de 442 milioane de euro. Pe segmentul office, cea mai mare dezvoltare mixta are, in prezent, trei cladiri business in operare (50.000 mp) si una in dezvoltare, UBC 0.

Proiectul include cea mai mare suprafaţa de retail din afara Capitalei, de 120.000 mp, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sanatate si fitness din Romania, trei sali de evenimente, restaurante si cafenele tematice, parc, carusel pentru copii si aproximativ 4.070 de locuri de parcare. (I.P.)

Leave a Reply