Scandal la Asociatia TM2021. “Indiferent de presiunile politice, Horatiu Rada n-ar trebui sa-si puna in cap sa o schimbe pe Simona Neumann!”. VEZI cine lanseaza acest avertisment

In plin scandal iscat in jurul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, dupa aparitia in presa a unui raport de audit in care directoarea asociatiei este acuzata ca si-a decontat anumite cheltuieli private si neeligibile, jurnalista Lia Lucia Epure avertizeaza ca presedintele Consiliului Director, Horatiu Rada, nu ar trebui sa-si puna in cap o eventuala schimbare a Simonei Neumann.


Prezenta la TV Europa Nova Timisoara, in platoul emisiunii Bursa afacerilor, Lia Lucia Epure, directoarea publicatiei Ziua de Vest si membru fondator al Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021, a explicat de ce “electricianul” Horatiu Rada nu poate sa o demita pe Simona Neumann, indiferent ce presiuni politice s-ar face asupra sa.

“Horatiu Rada reprezinta, acolo, mediul de afaceri. Cine este presedinte din partea mediului de afaceri, ar trebui sa fie exonerat de orice presiune politica. De ce esti acolo? Pentru ca reprezinti mediul de afaceri. Atunci, n-ar trebui sa te manipuleze politicul.

N-ar fi drept sa-si puna in cap o schimbare a Simonei Neumann. Nu traim in dictatura, o persoana singura nu poate sa faca asta, iar ca sa schimbi un director cu performantele Simonei Neumann ai nevoie de acordul boardului asociatiei. Acem AGA si avem niste drepturi.

S-a incercat, la anumite intalniri, sa nu fim lasati – unii dintre noi – sa vorbim. Asta pot sa spun. Si am protestat, sa fiu lasata sa vorbesc! In ce tara, in ce moment suntem? Cand in Timisoara s-a murit pentru libertatea de exprimare, acum 30 de ani, tu-mi spui mie “hai, zi mai repede!”. Eu nu vreau sa zic mai repede, ca nu-s moara stricata. Sunt banateanca si vorbesc in ritmul meu.

Mie nu-mi spune, nimeni, obraznic, acum vorbeste, acum nu vorbeste. Avem niste drepturi, acolo! Repet, nu e dictatura, daca se incearca un model dictatorial, nu vom permite acest lucru. Stim ce avem de facut, daca va trebui.

Mi se pare nedrept ca, daca cineva face un lucru bun si creste, in jurul lui sa se creeze un nucleu si sa incerce sa-i dea in cap. Propun sa uitam de Miorita si sa construitm o Oda a bucuriei, care este imnul Europei”, a precizat Lia Lucia Epure. (G.I.)

Leave a Reply