Admitere la Scoala Nationala de Grefieri! 7 absolvente de Drept din Timis, printre cei 644 de candidati care “se bat” pe locurile scoase la concurs

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, in sedinta din 25 iunie, reluarea procedurii de sustinere a concursului de admitere la Scoala Natională de Grefieri. Calendarul de desfasurare a concursului a fost bulversat de restrictiile Covid-19, iar in data de 28 mai, CSM a constatat suspendat acest concurs.


Potrivit listelor de candidati publicate pe internet, la concurs s-au inscris nu mai putin de 649 de absolventi de Drept, dintre care 3 au fost respinsi, din cauza neindeplinirii unor conditii obligatorii, iar 2 s-au retras.

Asadar, nu mai putin de 8 concurenti se vor bate, in acest an, pentru un loc la Scoala Nationala de Grefieri.

Printre cei 644 de candidati ramasi in cursa pentru cele 80 de locuri de grefieri cu studii superioare scoase la concurs se afla si 7 tinere din Timis. Este vorba despre Diana Belehuz, Maria Gamentzy, Daniela Iosu, Oana Jula, Mihaela Munteanu, Madalina Schiriac si Lucica Gamaoan.

Din cele 80 de locuri scoase la concurs, 60 sunt alocate pentru ocuparea posturilor vacante de grefier la instantele judecatoresti, iar 20 de locuri pentru ocuparea posturilor vacante de la unitatile de parchet.

Printre conditiile impuse candidatilor, sa fie cetateni romani, cu capacitate deplina de exercitiu, fara antecedente penale si care se bucura de o buna reputatie, cunosc limba romana, sunt apte din punct de vedere medical si, cel mai important, sa aiba studii superioare juridice.

Sustinerea probelor scrise va avea loc in data de 12 iulie, iar contestatiile impotriva notelor obtinute la concurs vor putea fi depuse, in zile de 28 si 29 iulie, la tribunalele unde s-au depus si cererile de inscriere. In 5 august se vor publica rezultatele finale, urmand ca in perioada 6 – 21 august sa se efectueze verificarea bunei reputatii a candidatilor admisi. (G.I.)

Leave a Reply