Fost politist in cadrul IPJ Timis, senatorul Adrian Diaconu va combate discriminarea. “Prin natura profesiei, pot decela intre bine si rau!”

Plenul comun al Parlamentului a votat, marti, numirea a 7 membri in Colegiul Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).


In afara unei numiri pe un rest de mandat care expira in 2023, celelalte numiri sunt pe mandat complet de 5 ani. 

  • Asztalos Csaba (propus de UDMR)
  • Popa Claudia (propus de PNL)
  • Cristian Jura (propus de PSD)
  • Maria Mota (propus de PNL) – rest de mandat
  • Adrian Diaconu (propus de PSD)
  • Horia Grama (propus de PSD)
  • Catalina Olteanu (propus de USR)

Reamintim ca senatorul PSD Adrian-Nicolae Diaconu, fost ofiter in cadrul IPJ Timis, este sustinut de PSD pentru functia de presedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Intrebat de jurnalistii de la Libertatea ce-l recomanda pentru aceasta functie, Adrian Diaconu a sustinut ca tocmai fosta calitate de politist, dar si cea de membru Rotary il recomanda.

“Pe plan local, sunt de mai bine de zece ani in Rotary Ripensis Timisoara. Ca si rotarian, cred ca stiti cum esti implicat social. (…) Un politist activeaza in domeniul drepturilor omului sau nu? Prin natura educatiei si a profesiei, ma gandesc ca pot decela intre bine si rau. De formatie, am fost de partea binelui”, a declarat Diaconu.

Senatorul PSD de Timis a mai trecut, inainte de PSD, prin partidul lui Dan Diaconescu, PPDD, si prin UNPR-ul lui Gabriel Oprea.

In 2014, Diaconu a fost achitat intr-un dosar de furturi auto, vechi de peste 15 ani, la zece ani de la trimiterea in judecata, prin aplicarea legii penale mai favorabile, dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Penal si prin prescrierea raspunderii penale. (Mara Ion)u

UPDATE: Senatorul timisorean Adrian Diaconu a fost ales vicepresedinte al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Presedinte, pentru un nou mandat, Asztalos Csaba.

One thought on “Fost politist in cadrul IPJ Timis, senatorul Adrian Diaconu va combate discriminarea. “Prin natura profesiei, pot decela intre bine si rau!”

Leave a Reply