Economia circulara, o provocare pentru mediul de afaceri timisean. CCIA Timis organizeaza primul webinar dintr-o serie de sapte seminarii online (P)

In contextul in care protectia mediului inconjurator reprezinta o prioritate economica, iar intreprinderile si organizatiile trebuie sa vina cu initiative concrete pe baza principiilor economiei circulare, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis a fost selectata ca partener al Proiectului „Western Balkan Circular and Climate Innovation Beacons” – CE Beacons.


Este vorba despre un proiect derulat in colaborare cu Institutul pentru Clima, Mediu si Energie Wuppertal (Germania), Cleantech (Bulgaria), Camera de Comert si Industrie a Serbiei, Centrul de Cercetare si Inovare in IC&T Atena si Cirekon Belgrad.

Proiectul vizeaza in principal construirea unui ecosistem transnational in regiunea balcanica, pentru punerea in aplicare a inovarii circulare in afaceri si crearea de piete circulare.

In cadrul proiectului, CCIA Timis organizeaza primul webinar dintr-o serie de sapte seminarii on-line, cu tema: Circular Economy in Balkan countries. The state of play 2020

Platforma zoom, 9 iulie 2020, orele 13 – 15.

Scopul principal al acestui seminar este de a prezenta situatia economiei circulare din patru tari din regiune balcanica – Romania, Serbia, Bulgaria si Grecia, in vederea dezvoltarii unui ecosistem care sa permita tranzitia la o economie circulara in zona Balcanilor de Vest.

De asemenea, se urmareste cresterea competentelor si capacitatii fortei de munca locale pentru viitoare implementari sistemice ale economiei circulare. Ca rezultat al acestei activitati, 20 de experti (10 din Romania si 10 din Serbia) vor beneficia de un program de instruire in cadrul caruia va avea loc transferul proceselor testate si functionale in Europa de Vest si remodelarea acestora pentru a se integra in context balcanic.

Evenimentul se va desfasura in limba engleza.

Participarea este gratuita iar accesul se face in baza unui e-mail de confirmare pe care participantii il vor primi dupa efectuarea inregistrarii online (https://www.eventbrite.com/e/110802270574).

Agenda evenimentului este disponibila pe site-ul CCIAT, la adresa: www.cciat.ro. Termen limita pentru inregistrare: 8 iulie 2020. (I.P.)

Nota: Informatii suplimentare la tel. 0372-185230, 0724022254, e-mail: ladriana@cciat.ro. Persoana de contact: Adriana LES, Expert achizitii publice CCIAT

Leave a Reply