Dictatorul a fugit! Dupa mai multe decizii abuzive, inspectorul sef al IPJ Timis a fost trimis la “reeducare” manageriala in fruntea IPJ Dolj

La nici o luna dupa ce agentul sef Valer Kovacs a decis sa paraseasca IPJ Timis, ca protest impotriva abuzurilor la care a fost supus din partea inspectorului sef Alin Petecel, conducerea Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a luat primele masuri.


Cu toata prietenia pe care i-o poarta colonelului (r) Ioan Roibu, socrului lui Alin Petecel, de care-l leaga o frumoasa prietenie, seful IGPR, chestorul Liviu Vasilescu, nu a putut sa treaca peste gafele manageriale ale inspectorului sef de la IPJ Timis, care au culminat cu destituirea din politie a agentului Valer Kovacs.

Sanctiune abuziva, care a fost dispusa si semnata de Petecel, in ciuda faptului ca mai multe cercetari disciplinare au relevat faptul ca agentul nu incalcase regulamentele politienesti.

A fost nevoie de interventia IGPR, care a anulat dispozitia lui Alin Petecel si a dispus reincadrarea pe functia anterioara a agentului Valer Kovacs. In aceste conditii, comisarul sef Alin Petecel a fost detasat, pentru o perioada de 3 luni, la conducerea IPJ Dolj, iar in locul sau a fost numit, cu delegatie, adjunctul Dan Stoicanescu.

De altfel, politistul cu radacini in Caransebes, orasul ministrului Marcel Vela si al fostului premier Sorin Grindeanu, a mai cochetat cu functiile de conducere la IPJ Timis si nu a ezitat sa-si faca lobby chiar si in randul presei de partid, dupa cum apare in fotografia realizata de paparazii Impact Press, pe o terasa din centrul orasului.

In imagine, Dan Stoicanescu se straduieste, probabil, sa-l convinga pe Dragos Bota, bodyguardul politic al lui Sorin Grindeanu si colaboratorul discret al Fratilor Cristescu, ca functia de inspector sef la IPJ Timis i s-ar potrivi ca o manusa si ca oricand ar fi o varianta mai buna decat Alin Petecel…

Iar dupa un an, profitand si de gafele dictatoriale ale lui Alin Petecel, visul sau s-a implinit. Desi, in culisele politicii locale se zvoneste ca detasarea lui Alin Petecel la IPJ Dolj nu ar fi decat un prim-pas catre functia de inspector general adjunct la IGPR, deci o jumatate de avansare, cunoscatorii intr-ale culiselor politienesti spun ca avem de-a face cu o sanctiune in toata regula.

“Doljul este un judet foarte greu, cu clanuri de tigani si retele de prostitutie, nu o sa-i fie usor lui Alin Petecel. Daca ar fi vrut sa-l avanseze la IGPR, puteau sa o faca, fara a mai fi nevoie de simularea unei sanctiuni. In urma cu trei zile, in teleconferinta, Alin Petecel a fost certat de sefii de la Bucuresti pentru o desincronizare in colaborarea cu Jandarmeria. Peste trei luni, daca nu i se prelungeste detasarea, Alin Petecel va veni inapoi, veti vedea!”, ne-a explicat un ofiter de politie care a trecut, in cariera sa, prin mai multe functii de conducere in Politia Romana… (G.I.)

2 thoughts on “Dictatorul a fugit! Dupa mai multe decizii abuzive, inspectorul sef al IPJ Timis a fost trimis la “reeducare” manageriala in fruntea IPJ Dolj

  1. Hai să nu le acordăm mai multă importanță decât se cuvine acestor infractori, totuși… Nu e niciun dictator, e un om slab, preaslăvit toată ziua de către tot felul de slugi cu tot felul de interese… Ați fi surprinși să vedeți ce oameni sunt în realitate acest ”dictator”… și slugile sale.

  2. Un om slab corect , in toate sensurile dar si a creat o clica toti de la sectia 1 unde a fost din aceeasi zona folclorica cu radacini in pta 700 și cartan vezi subofitarii

Leave a Reply