United Business Center 3 din ansamblul Iulius Town Timisoara, singura cladire office certificata LEED Platinum din afara Capitalei (P)

Cladirea de birouri clasa A a obtinut punctaj maxim la categorii precum facilitarea transportului alternativ, performanta energetica si calitatea materialelor de constructie * este primul imobil office din afara Bucurestiului care detine nivelul maxim LEED si cea de-a treia din Romania, in functie de punctajul obtinut * toate cele 12 imobile office din portofoliul IULIUS sunt „cladiri verzi”.


Cladirea de birouri United Business Center 3  (UBC 3) din ansamblul mixt Iulius Town Timisoara a primit de curand cea mai inalta certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) – Platinum – conform standardului Building Design and Construction: Core and Shell din partea U.S. Green Building Council (USGBC).

Astfel, este prima cladire office din afara Capitalei care a atins acest standard de excelenta si, in functie de punctajul obtinut (88), in top trei la nivel national. Tot recent, si UBC 1 din acelasi ansamblu a primit certificarea LEED Gold conform aceluiasi standard.

„Rezultatele obtinute reprezinta materializarea angajamentului companiei IULIUS de a dezvolta mai mult decat cladiri de birouri moderne, ci cladiri ale viitorului, sustenabile, eficiente energetic si prietenoase cu mediul. Toate proiectele realizate de IULIUS sunt construite si operate cu respectarea principiilor pentru cladiri verzi si ne bucura sa avem in portofoliu o cladire cu cea mai inalta certificare in materie de sustenabilitate, Platinum”, a spus Laurentiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timisoara.

Cladirile de birouri dezvoltate de IULIUS implementeaza strategii şi soluţii tehnologice pentru obţinerea unei performanţe ridicate si optimizare a costurilor. Sunt concepute pentru a oferi spatii extinse, cu un grad ridicat de lumina naturala, realizat prin fatadele din sticla special tratata pentru eficienta termica.

Sunt proiecte care faciliteaza mobilitatea urbana, fiind dotate cu vestiare si dusuri pentru cei care vin la birou cu bicicleta. De asemenea, dispun de un sistem integrat de management, care permite centralizarea tuturor sistemelor de monitorizare si control ale cladirilor pe o singura platforma, asigurand o administrare eficienta, costuri reduse de operare si un  nivel maxim de securitate.

Astfel de sisteme sunt implementate in proiecte precum aeroporturile din Dubai si Singapore sau O2 Arena, din Berlin.

„In procesul de certificare, UBC 3 a excelat la capitole cum sunt conectivitatea, facilitarea transportului alternativ, designul inovator, reducerea consumului de apa, performanta energetica, materiale reciclate ori cu emisii reduse, acestea fiind printre parametrii pentru care a primit punctaj maxim. Este un rezultat excelent, care urca Timisoara in topul «verde» al oraselor din Romania”, a declarat Razvan Nica, Managing Director BuildGreen, compania de consultanta care a obtinut certificarea.

Verde la interior, verde la exterior

Pe langa faptul ca este conceputa sa fie performanta din punct de vedere al consumului de resurse, UBC 3 se bucura de prezenta generoasa a parcului din Iulius Town Timisoara. Mai mult, gradina patrunde in cladire, pentru ca in lobby au fost amenajate zone de inspiratie mediteraneana, unde angajatii se pot recrea pe canapele amplasate printre maslini. Amprenta naturala continua pe terasele exterioare de la etajele 1 si 2, unde au fost plantati zeci de artari, carpeni si ginkgo biloba.

Ce inseamna sa ai biroul intr-o cladire LEED Platinum?

„Viziunea companiei Visma este de a contribui la cresterea sustenabila a companiilor si, nu in ultimul rand, a societatii. Prezenta companiei noastre intr-o cladire verde ne intareste viziunea, ne consolideaza valorile si ne ajuta misiunea. Nivelul de confort, adaptarea mediului de lucru la cerintele specifice, gradul ridicat de lumina naturala, tehnologizarea, toate descriu experienta de lucru Platinum si scot in evidenta radacinile culturii scandinave, care definesc Visma Romania” – Daniel Reisenauer, Managing Director Visma Romania, companie prezenta in UBC 3 din Iulius Town Timisoara.

„Este un privilegiu pentru noi sa ne aflam printre beneficiarii unui birou «verde» si care  face parte din cel mai important pol de business al regiunii de vest. UBC 3 reprezinta mediul ideal pentru necesitatile echipei noastre, oferindu-ne un birou ce intruneste combinatia ideala de spatiu, lumina naturala, sisteme avansate de climatizare, precum si varietatea de servicii conexe de care beneficem zi de zi, cum sunt cel mai mare parc suspendat din tara, servicii bancare, medicale, fitness, restaurante si multe altele” – Anna Grier, director centru Amdaris Romania, companie prezenta in UBC 3 din Iulius Town Timisoara.


UBC 3 a fost inaugurata in 2019 si, alaturi de UBC 1 si UBC 2, formeaza polul regional de business din vestul tarii, cu o suprafata totala inchiriabila de 50.000 mp. Acestea sunt integrate in Iulius Town Timisoara, singurul ansamblu mixt din regiune, o investitie de peste 442 de milioane de euro a companiilor IULIUS si Atterbury Europe. In prezent, la Timisoara se construieste si cea mai inalta cladire din Romania, UBC 0, care va avea 27 de etaje, 155 metri inaltime si o suprafata inchiriabila de 52.000 mp.

In portofoliul office al companiei IULIUS sunt 12 cladiri office clasa A (sase in Palas Iasi, trei in Iulius Town Timisoara si trei in proximitatea Iulius Mall Cluj), cu o suprafata totala de 146.200 mp. Acestea integreaza sediile a peste 60 de companii, cu mai mult de 15.000 de angajati. (I.P.)

 

Leave a Reply